Krimi

Politiet: Seks mænd lavede joints til hashbod på Christiania

Sidste uges anholdelser og varetægtsfængslinger af 29 mennesker fra Christianias hashboder skete, efter at politiet tilsyneladende har haft seks boder under observation i op mod et år.

Blandt de fængslede er seks mænd, der er sigtet for at fremstille joints på flere jointsfabrikker i København til salg i en bestemt bod. De alvorligste sigtelser går på fremstilling af 187.920 joints svarende til 469,8 kilo hash.

Det fremgår af sigtelserne mod dem, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Andre er sigtet for meget mindre, men alle 29 har i et eller andet omfang deltaget i hashhandel i de seks boder.

29 fængslet

I alt 31 personer var i søgelyset, da politiet rykkede ud på Christiania tidligt torsdag morgen. Efter langvarige grundlovsforhør torsdag og fredag er 29 blevet fængslet. Kun to blev løsladt.

Blandt de fængslede er en mand, der anses for at være ejer af den bod, hvor der blandt andet blev solgt joints fremstillet på fire jointsfabrikker, en i Valby og tre på Amager, herunder en i Dragør.

I alt er 15 af de varetægtsfængslede sigtet for på forskellig vis at assistere med hashhandlen fra denne bod. Nogle har ifølge politiet transporteret joints, mens andre har været vagtposter eller har handlet.

Sigtet for 1230 kilo

Ud over et dagligt salg på ikke under 300 joints om dagen er der fra denne bod handlet med hash, skunk og pot svarende til 1230 kilo, hvilket ejermanden af boden er blevet sigtet for.

Det fremgår af sigtelserne, at politiet har fulgt nogle af de involverede i denne bod i næsten et helt år, fra omkring 1. oktober sidste år, og indtil politiet slog ned på boden under politiaktionen.

I alt 14 andre er fængslet for at assistere med salg af hashprodukter fra fem andre boder på Christiania. De er sigtet for salg af joints, hash, skunk eller pot i forskelligt omfang. Den alvorligste sigtelse går på 497 kilo.

Under torsdagens aktion konfiskerede politiet to kilo hash, tre pistoler samt kontanter og andre værdier i form af blandt andet designermøbler, malerier og ure for knap 2,5 millioner kroner.

Tre af de 29 blev fremstillet uden selv at være til stede, da det endnu ikke er lykkedes politiet at anholde dem, har chefanklager Karin Thostrup oplyst til Ritzau.