Morten Storm erklærer krig mod PET: Hænger agenter ud på Facebook

16x9
Det er de tre personer her på billedet, som Morten Storm nu anklager for at misbruge skattekroner. Foto: Morten Storm, Facebook

Den tidligere PET-agent Morten Storm lægger sig nu igen ud med sin tidligere arbejdsgiver med en stribe alvorlige anklager. På sin Facebook-profil

Den tidligere PET-agent Morten Storm lægger sig nu igen ud med sin tidligere arbejdsgiver med en stribe alvorlige anklager.

På sin Facebook-profil skriver Morten Storm onsdag, at han nu "erklærer krig mod PET". Han har derfor offentliggjort et billede med tre navngivne personer, som angiveligt skal være PET-agenter, og som han anklager for at have brugt skattekroner på prostituerede, luksushoteller og dyre restauranter.

TV 2 har på billedet herover valgt at sløre ansigterne på de pågældende personer.

- Jeg har personligt set dem misbruge deres positioner til at mætte deres egen grådighed og kriminelle vaner, skriver Morten Storm.

Anklager optrådte i bog
Det er ikke første gang, at Morten Storm fremsætter de pågældende anklager mod PET-agenterne. De fremgik også i bogen "Morten Storm - my life inside al-Qaeda", som han udgav i 2014 i samarbejde med to journalister fra den amerikanske tv-kanal CNN.

Her beskyldte Morten Storm ligeledes PET-agenter for at have brugt titusindvis af skattekroner, der skulle gå til at forhindre terror mod Danmark, på escortpiger, dyre middage og champagne, når PET var på tur.

- Vi besøgte nogle af Lissabons mest eksklusive barer og gentlemen-klubber. Champagnen flød, og regningen til de danske skatteydere blev på cirka 8000 dollar (43.700 kroner, red.), fremgik det blandt andet i bogen.

- De har ødelagt mit liv
Men modsat dengang har han altså denne gang valgt at udstille agenterne med navn og ansigt.

- Jeg mødtes med de her fyre i marts i år, og vi blev enige om at komme videre. Men de brød igen deres løfter, og nu har jeg fået nok af statslige løgne. Jeg gav dem en fair chance, efter alt hvad de har gjort for at ødelægge mit liv og fremtid, skriver Morten Storm.

Han tilføjer, at han også har oplysninger om nogle agenter fra den britiske efterretningstjeneste. De skal, ifølge Morten Storm, ligeledes have ødelagt hans liv, og han overvejer derfor også at hænge dem ud offentligt.

Vil have dem fyret og fængslet
I kommentarsporet til sin Facebook-opdatering skriver Morten Storm, at han er i besiddelse af en lang række beviser for sine anklager, og at han vil offentliggøre dette på sin Facebook-profil.

Til TV 2 oplyser Morten Storm, at dette vil ske løbende, når han har tid, og at det er det, han mener, når han skriver, at han "erklærer krig mod PET".

- Nu har jeg så lagt navne og billeder op af de her personer. Men det er kendt i PET, hvem de her personer er. De arbejder stadig hos PET, så det kan åbenbart godt betale sig at være kriminel. Jeg har bare fået nok, nu må der ske nogle ting, så jeg kan komme videre med mit liv. De har smadret mit liv fuldstændig, siger Morten Storm til TV 2.

Han forventer, at de anklagede personer bliver fyret og kommer i fængsel. Yderligere vil han ikke udtale sig, med mindre det foregår på direkte tv.

- Jeg laver ikke nogen interviews, hvor I kan sidde og klippe i tingene, siger Morten Storm.

PET: Kan ikke kommentere
PET ønsker over for TV 2 ikke at kommentere Morten Storms anklager mod de navngivne personer. I et skriftligt svar skriver PET følgende:

- Af hensyn til PET’s operative arbejde hverken kan eller vil PET offentligt bekræfte, hvorvidt konkrete personer har været anvendt som kilder af PET, ligesom PET er afskåret fra offentligt at videregive oplysninger om konkrete kildeoperationer. Dette indebærer ligeledes, at PET i almindelighed heller ikke offentligt afkræfter urigtige oplysninger om konkrete kilder og kildeoperationer.

Morten Storm blev landskendt, da han i 2012 stod frem i Jyllands-Posten og afslørede, at han havde arbejdet for PET, samt at PET hjalp CIA med at opspore terrorlederen Anwar al-Awlaki, der efterfølgende blev dræbt i et amerikansk droneangreb.