Krimi

Vrede unge mænd kastede tomater og sten mod politiet

Tirsdag aften var en gruppe indvandrere mødt til demonstration op foran den skole i Rødby på Lolland, hvor omkring 400 nyankomne flygtninge og migranter er indkvarteret.

Gruppen råbte efter politiet, at flygtningene og migranterne skullle lukkes ud, da de havde mad og tøj med til dem. Politiet tilkendegav, at demonstrationen var ulovlig og bad folk om at gå hjem. Uroen eskalerede og førte til at de cirka 200 unge vrede mænd kastede med sten og tomater mod politiet.

Politiet er mødt talstærkt op ved skolen, men politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Kim Kliver vil ikke sætte tal på, hvor mange betjente der er. Han vil heller ikke bekræfte TV 2’s oplysninger om, at ekstra mandskab skulle være på vej.

- Vi er ganske mange, siger han til TV 2.

Anspændt stemning

Han fortæller, at stemningen er begyndt at falde til ro, men der altså fortsat er mange fremmødte ved skolen.

Samme melding kommer fra TV 2's Janni Pedersen.

- Der har været en ganske fortættet stemning. Lige nu er der forholdsvist roligt. Vi kan se, at politiet er linet op på stribe her, siger hun.

- Meldingen fra dem, der står uden for, er: ”Luk dem ud, vi vil ind og vise vores næstekærlighed. Vi vil ind og besøge dem,”. Men der siger politiet og Røde Kors: ”Nej. Det er os, der passer på dem.”, siger Janni Pedersen.

300 flygtninge og migranter ventes

Ifølge Janni Pedersen er seneste melding, at der sent tirsdag aften er nye optøjer og afspærringer ved Rødbyhavn, hvor en færge med 300 flygtninge ventes at ankomme inden for kort tid.

- Og formodning er, at blandt de, der har været her tidligere, vil nogle hjælpe med at flygte videre, siger hun.

Danmark har siden søndag modtaget flere end 1300 flygtninge og migranter.