Krimi

Stod frem på TV 2 16 år efter voldtægt: Nu er sagen varm igen

En 16 år gammel voldtægtssag, den såkaldte Bøtø-sag, er vakt til live, efter at offeret, Michelle Jensen, torsdag stod frem og fortalte sin historie i Station 2 på TV 2. Sagen blev aldrig opklaret, men under 24 timer efter udsendelsen har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fået flere henvendelser. 

Det fortæller vicepolitikommissær i politikredsen, Søren Ravn-Nielsen. Politiet har fået 15 interessante henvendelser efter Station 2s indslag om en af Danmarkshistoriens mest omtalte, uopklarede forbrydelser; Bøtø-sagen. Nu

- Der er flere navne blandt henvendelserne, og alle henvendelserne er nogle, vi skal dyrke nærmere nu. Indslaget med Michelle har vækket nogle, og det er noget, vi prioriterer at få undersøgt, siger Søren Ravn-Nielsen, som er vicepolitikommissær hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Han skal findes

Michelle Jensen, der blot var 11 år, da hun var udsat for voldtægt, er  glad for nyheden om, at politiet har fået henvendelser siden udsendelsen:

- Det er godt, at folk reagerer på det. Jeg håber på, at et af navnene er ham, der gjorde det. Grunden til at jeg stod frem var, at han skal findes. Jeg er spændt på, hvad politiets arbejde viser, siger hun til TV 2.

Voldtægten skete den 4. august i 1999 i skoven i Bøtø nær Marielyst. Den dengang 11-årige pige var på stranden med sin familie og gik en tur på et dige, da hun mødte gerningsmanden. Hun blev voldtaget i en skov tæt ved stranden.

- Da han er færdig med at voldtage mig, siger han, at jeg ikke må sige det til nogen, og så siger han, ’men det kommer du heller ikke til’, og så kvæler han mig, har hun fortalt.

Michelle Jensen besvimede efter kvælertaget, men efter at være kommet til bevidsthed løb hun tilbage til stranden. Der er fundet dna-spor af gerningsmanden, og hun var i stand til at give et detaljeret signalement, men manden er aldrig blevet fundet.

Massiv opbakning

Efter Michelle Jensen stod frem i Station 2 har hun mødt stor sympati. På TV 2 genfortalte hun om, hvordan hun efter voldtægten havde selvmordstanker og egentlig blot ønskede, at overfaldsmanden havde haft held til at slå hende ihjel:

- Jeg havde ikke regnet med at jeg ville få så meget støtte og opbakning. Det overrasker mig vildt. Det var en rigtig stor grænse, jeg skulle overskride, da jeg fortalte min historie, og derfor betyder opbakningen også ekstra meget. Det har givet mig tårer i øjnene.

Se Station 2 på TV 2 PLAY.

Hvad er STATION 2?

Station 2 er hele Danmarks kriminalmagasin, og vores værter er altid klar på at vise den mere lyssky side af det danske samfund. 

Programmet blev sendt for første gang d. 18. september 1993 – med Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch som studieværter. Det er nu mere end 800 programmer siden.

Programmet sendes på TV 2 hver torsdag kl. 20:50.

Rikke Hemmingsen er vært i 'Station 2 Efterlyst', som sendes direkte fra brændpunkter i Danmark og omtaler nye og aktuelle kriminalsager, som politiet har brug for hjælp til at opklare. Seerne får også mulighed for at følge opklaringsarbejdet med sager, der tidligere har været omtalt i 'Station 2'.

Station 2 kan ses på TV 2 PLAY.