Krimi

Pakkepost fra Tyskland kom med amfetamin og hash

Flere postpakker fra Tyskland til København indeholdt euforiserende stoffer, fastslår retten i en stor narkosag onsdag formiddag.

Fængsel i ni år lyder dommen til en 23-årig mand, der i sin lejlighed i Københavns nordvestkvarter i november sidste år tog imod den sidste pakke i rækken.

Den indeholdt næsten otte kilo amfetamin, havde politiets kontrol vist. Det var da også en betjent forklædt som DHL-bud, der afleverede forsendelsen.

Den unge mand risikerede ellers en betydeligt hårdere straf.

Politiet har nemlig beviser for, at han og en makker modtog i alt 23 pakker fra Tyskland i løbet af et halvt år.

Og anklagen lød på, at mændene havde modtaget i alt 85 kilo amfetamin, hvilket ifølge anklageren burde udløse en straf på fængsel i 16 år.

Den kortklippede 23-årige smilede til familie og bekendte på tilhørerrækkerne og gjorde V-tegn, før han hørte dommer Dorte Nørby læse resultatet op.

Kort efter fængslingen skrev han et brev til sine pårørende og undskyldte:

- Det er desværre ikke en fejl. Jeg blev taget med fingrene i kagedåsen. Jeg har levet lidt usædvanligt.

Han og kammeraten, der er sindssyg, har erkendt, at de indsmuglede noget hash, men har afvist, at der var amfetamin i nogle af de foregående mange forsendelser.

Domsmandsretten har fundet beviser for, at der i hvert fald var 50 kilo hash.

Straffen er som nævnt ni år. I den er der taget hensyn til, at den 23-årige formentlig havde en underordnet rolle i forhold til den 26-årige makker.

Sidstnævnte er blevet dømt til anbringelse på psykiatrisk afdeling, hvor opholdet højst kan vare i fem år.

Begge overvejer nu, om de vil anke dommen til landsretten.