Facebook lukkede 'nej til moské'-gruppe: Nu er den genåbnet i samme navn

16x9

"Nej til moskeer". Et gruppenavn på Facebook indeholdende hadske ytringer mod moskeer i Danmark og støtte til brandattentatet mod Islamisk Trossamf

"Nej til moskeer".

Et gruppenavn på Facebook indeholdende hadske ytringer mod moskeer i Danmark og støtte til brandattentatet mod Islamisk Trossamfunds lokaler i søndags i København. Dén gruppe blev lukket kort efter attentatet af Facebook, men nu er en ny gruppe under samme navn vokset frem.

"Holdet bag Danmarks bedste og skarpeste moské- og islamkritiske side har æren af at byde velkommen tilbage efter et mindre bump på vejen frem mod et moské- og islamfrit fædreland. Ytiringsfriheden har rigtigt ringe kår her i landet," skriver den gruppe, der ikke lægger skjul på, at det er en genåbning, der er tale om.

Facebookgruppen blev blandt andet lukket, fordi det flød med kommentarer, der forherligede attentatet mod Islamisk Trossamfunds lokaler. Det forklarede Facebooks repræsentant til TV 2 tirsdag.

- Et brandattentat mod en moske er en afskyelig forbrydelse, og forherligelsen af den hører ikke hjemme på Facebook, siger Facebooks direktør for Public Policy i Nord- og Østeuropa samt Rusland, Thomas Myrup Kristensen, til TV 2.

I skrivende stund har den nye gruppe slet ikke nået samme omfang som den, Facebook har lukket. Med sine lidt over 100 likes er opbakningen lav, men folket bag beder nu brugere af sitet om at holde en ordentlig tone:

"Som altid vil danskhadende elementer øjeblikkeligt blive fjernet fra siden, da denne side er FOR Danmark, men samtidigt vil vi også bede vores læsere og debattører om at holde en forholdsvis pæn og sober tone, der ikke kan give anledning til, at dette kan misbruges af mørke kræfter til at volde siden ondt igen."

I timerne efter attentatet i søndags gik flere brugere på debatgruppen til tasterne og skrev blandt andet:

"I må godt få 10 liter benzin af mig", "Godt, respekt - brænd kamel lortet af" og "Klasse ! Ærgerligt det ikke brændte ned !".

- Når man ser sådan noget på Facebook, skal man anmelde det til os, så vi kan vurdere det. I denne situation krænkede gruppen vores fællesskabsregler, og derfor har vi fjernet gruppen, siger Thomas Myrup til TV 2.