Krimi

Popcorn Time: Dansk politi slår til mod ulovlig streamingtjeneste

Politiet strammer nu nettet om de danske netpirater.

Tirsdag morgen har politiet ransaget to hjem på Fyn og efterfølgende anholdt to mænd i 30'erne. De to mænd står bag to danske hjemmesider, som i dag er blevet lukket af politiets afdeling for særlig økonomisk kriminalitet.

Hjemmesiderne oplyste indtil i dag brugerne om, hvordan de let kan bruge den populære filmtjeneste Popcorn Time til at se film og tv ulovligt. Det er siderne popcorntime.dk og popcorn-time.dk, der er blevet overtaget af politiet.

I stedet for det normale indhold på siderne, kan man i stedet læse et retsudskrift, der forklarer, at de to sider og personerne, der står bag, er mistænkt for at bryde loven. Personerne er blandt andet mistænkt for at bryde paragraf 299b, som dækker over ophavsretskrænkelser af særlig grov karakter. Det er forbrydelser, der kan give op til seks års fængsel

De anholdte er sigtet for at distribuere viden og instruktioner om ulovligt indhold på nettet. Ifølge politiinspektør i bagmandspolitiet Michael Hellensberg har begge anholdte tilstået.

- Sagen er vigtig, fordi den for det første viser, at man kan blive afsløret af politiet. Det har en konsekvens, og det har også en konsekvens, at man giver instrukser og formidler til noget, som er ulovligt. Dermed har det forhåbentlig en afskrækkelsesvirkning, at man nu ikke kan føle sig sikker på, at man kan sidde uanset hvor man vil og forsøge at gennemføre sådan nogle ting, siger Michael Hellensberg til Kulturen på NEWS.

20 streamingsider skal blokeres

Men her stopper angrebet på netpiraterne ikke. Torsdag håber Rettighedsalliancen at vinde endnu en slag mod piraterne. Ved byretten på Frederiksberg forsøger piratjægerne at få blokeret for adgangen til 20 internationale streaming-sider.

Det er blandt andre den svenske side swefilm.tv, som Rettighedsalliancen forsøger at stoppe for adgangen til.

- Det er første gang vi har en sag, hvor vi har så mange ulovlige sites i en sag. Og det er fordi, det er rigtigt vigtigt, at man ikke bare går efter et site ad gangen, det kommer man nemlig ikke langt med, for så flytter brugerne hen på andre sites. Så nu går vi efter at få blokeret de tyve mest populære piratsites, siger leder af Rettighedsalliancen, Maria Fredenslund, til Kulturen på NEWS.

I foråret blev 12 lignende sites blokeret.

Hvad er Kulturen på NEWS?

Kulturen på NEWS er et program på TV 2 NEWS, der sendes hver torsdag klokken 18.10 I Kulturen på NEWS tages kulturen seriøst. Meninger brydes, kulturkampe udkæmpes og følelser foldes ud, når kunstnere og politikere, kunstmæcener og kulturkøbmænd, forskere og debattører mødes i TV 2 NEWS' kulturnyhedsmagasin.

Programmet vandt Årets Aktualitetsprogram 2012.  Nomineret til ArtBeat-prisen 2013 og Årets Aktualitetsprogram 2013.

Se Kulturen på NEWS på TV 2 PLAY