Gamle kendinge på Nørrebro: Raserede alt på deres vej

Betjente på Nørrebro i København måtte lørdag nat beskytte sig mod molotovcocktails, kanonslag, sten og flasker, der bliver kastet mod dem i forbindel

Betjente på Nørrebro i København måtte lørdag nat beskytte sig mod molotovcocktails, kanonslag, sten og flasker, der bliver kastet mod dem i forbindelse med en demonstration.

De mange demonstranter har samtidig begået hærværk. Politiet fik opløst urolighederne omkring kl. 2.15 og forlod stedet klokken ca. 3.30, oplyser vagtchef Henrik Brix til TV 2 søndag morgen. 

Der blev kastet molotovcocktails, sten, flasker og kanonslag mod politiet - og det gik især ud over butikker, banker, en ejendomsmæglerforretning og politimuseet på Fælledvej. Belægningen på Sankt Hans Torv blev brækket op og stenene blev brugt som kasteskyts.

Ingen betjente eller demonstranter er kommet til skade ved sammenstødet. Tre personer er blevet anholdt. 

- Én person er sigtet for at være i besiddelse af en kniv, en anden er sigtet for at have et slagvåben og en tredje søgte i forvejen i en anden anledning, siger Henrik Brix til TV 2 og fortsætter.

- Deltagerne har et autonomt tilsnit og det er noget tid siden, vi har hørt noget til dem. Så det er jo ikke overraskende. Men de har før lavet noget uden at ødelægge bydele. Vi ved ikke, hvorfor det skulle ske i nat og kender ikke det nærmere motiv.

- En gruppe på lidt over 200 mennesker samlede sig fra klokken 22 på Nørrebros Runddel, og ved 23.30-tiden begyndte de at gå ind ad Nørrebrogade. På vejen har de ud over at smide ting efter os også malet graffiti og smadret ruder, siger Henrik Brix til Ritzau.

Graffitien er blevet malet på muren til Assistens Kirkegård, mens der formentlig er tale om butiksruder, der er blevet ødelagt i mødet med demonstranterne.

På grund af demonstrationen, som gruppen Reclaim the Streets står bag, var der lukket for kørende trafik på Nørrebrogade. Folk opfordredes ligeledes til at undgå Jagtvej.

Demonstrationen var ikke anmeldt på forhånd.