Krimi

Unge nordsjællændere venter hård dom for narkopakker

- Regner med, at det bliver en høj dom. Men i landsretten har vi en chance.

Den resignerende sms-besked er ifølge anklagemyndigheden ved Københavns Politi sendt mellem to varetægtsfængslede mænd, der er tiltalt i en stor narkosag ved Retten på Frederiksberg.

De tiltalte, to vandkæmmede og skjorteklædte nordsjællændere på 23 og 26 år, nægter at have modtaget op til 85,4 kilo narkotika med posten. Men i retten fremlægger anklager Sarah Kublitz mandag adskillige beviser for, at det faktisk er sket.

Eksempelvis var det en betjent forklædt som fragtmand, der leverede de sidste otte kilo amfetamin til den 23-årige i hans lejlighed i Københavns nordvestkvarter. I døren tog han imod pakken og kvitterede.

Mændene erkender da også at have modtaget i alt 23 pakker. Men de afviser at indholdet var narko. Derimod var der ifølge dem tale om tøj, sko, elektronik og i nogle tilfælde hash.

- Jeg troede, at der var hash i pakken, siger den yngste af de tiltalte om den 23. pakke, der blev leveret af betjenten 12. november sidste år.

Samme dag foretog politiet en ransagning hos den 26-åriges søster, hvor han sommetider overnattede.

- Her fandt de en kasse, der var identisk med den med de otte kilo. Inde i kassen var der spor af amfetamin, siger anklager Sarah Kublitz.

Mændene blev afsløret, da tyske myndigheder opsnappede den 23. pakke. Siden er det lykkedes politiets efterforskere at opspore information om de 22 tidligere forsendelser, der alle havde visse lighedstegn.

Eksempelvis stammer skriften på fragtsedlerne formentlig fra den samme person, ligesom de alle er sendt fra det samme område i Tyskland nær den hollandske grænse.

I Danmark straffes narkokriminalitet med fængsel i op til 16 år.

For nylig blev en 53-årig mand idømt otte års fængsel for at smugle 14,3 kilo amfetamin til Danmark, og således har den 23-årige nordsjællænder - hvis han kendes skyldig - formentlig udsigt til betydeligt flere år i fængsel.

Den 26-årige er skønnet sindssyg og står derfor til en behandlings- eller anbringelsesdom.