Krimi

To tiltalt for at modtage 85,4 kilo narko

De første 22 gange var det foregået uden problemer. En fragtmand havde leveret de kilotunge forsendelser og forsvundet uden besvær.

Sådan gik det ikke den 23. gang, da den uniformsklædte mand 12. november sidste år ikke længere var en fragtmand, men en betjent i en udlånt uniform fra pakkefirmaet DHL.

Det fortæller anklager Sarah Kublitz mandag formiddag ved Retten i Frederiksberg, hvor to mænd på 23 og 26 år er tiltalt for at modtage pakker med op til 85,4 kilo amfetamin eller lignende stoffer.

- I Tyskland havde man stoppet en pakke med otte kilo amfetamin, siger anklageren.

 Af pakken fremgik det, at modtageren var den 23-årige med adresse i Københavns nordvestkvarter.

Politiet hentede pakken i Tyskland, udskiftede amfetaminen med kartoffelmel og leverede forsendelsen, som den 23-årige modtog og kvitterede for.

En times tid senere ankom den 26-årige, og da de sammen gik en tur ud på gaden, slog betjentene til.

Det lykkedes politiets efterforskere at opspore information om de mange forsendelser.

Pakke for pakke oplister anklagerne data om hver enkelt forsendelse, herunder afsendelsesdato, angivet navn på afsender og modtager samt pakkens vægt.

På den måde når anklagemyndigheden frem til tiltalen om de mange kilo narko.

Begge de tiltalte erkender at have modtaget de mange pakker. De indeholdt dog ikke narkotika, men tøj, sko, elektronik og i visse tilfælde hash, fastslår de i retten.

- Jeg gik ud fra, at der var hash i pakken, siger den 23-årige om den 23. leverance. Han kan i øvrigt ikke dokumentere - hverken ved hjælp af kontoudskrifter eller kvitteringer - at han faktisk har købt det tøj og sko, som han påstår.

Politiet mener, at flere personer er involveret i sagen. Men af anklageskriftet fremgår det, at man endnu ikke har identificeret de personer, der skal have sendt de store mængder amfetamin mod Danmark.