Krimi

Efter terror: Betjente sygemelder sig på stribe

Sygemeldingerne blandt danske politibetjente i store dele af landet er eksploderet i den seneste tid. Det viser opgørelser af fraværet i månederne marts, april og maj i år i forhold til de samme måneder sidste år.

Her er sygefraværet samlet set på landsplan steget med 18 procent fra 2014 til 2015 ifølge opgørelsen, som TV 2 har fået indsigt i.

Der er dog stor forskel fra politikreds til politikreds på, hvor meget fraværet er steget. Både i Nordjylland, Sydsjælland og Lolland-Falster, Københavns Vestegn og på Fyn er sygefraværet steget med 30 procent eller mere i forhold til 2014, viser tallene. Værst ser det ud for Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi, hvor sygefraværet er steget med 41 procent.

Opgørelsen er opsigtsvækkende, fordi den måler sygefraværet i perioden efter skyderierne i København 14. februar i år - netop den periode, hvor der har været øget overvågning af flere mål, som er vurderet som særligt udsatte.

Efter angrebet 14. til 15. februar i år kom politiet på overarbejde - både i forbindelse med selve angrebet og i de efterfølgende måneder. Betjente fra hele landet blev i den forbindelse indkaldt.

I april blev det opgjort, at landets 10.500 betjente havde oparbejdet 400.000 overarbejdstimer.

For at nedbringe puklen af overarbejdstimer og sikre, at der kan opretholdes et stærkt terrorberedskab resten af året, har regeringen givet ekstraordinært mulighed for at udbetale politiets overarbejdstimer.