Krimi

Fartkontrol udløste bøderegn: Bilist drønede over bro med 172 km/t

Endnu engang viste fartkontrol på Farøbroen sig at være en god ide. Mandag blev en bilist taget med 172 kilometer i timen, hvor 90 er den tilladte hastighed. Det skriver TV ØST.

1007 bilister blev mandag snuppet i politiets fartkontrol på Farøbroen, og det helt enormt høje tal får lederen af færdselspolitiets afdeling til at sukke dybt.

- Det her er en del ud over det sædvanlige, og man kan snart ikke gøre andet end at trække på skuldrene. Vi har efterhånden holdt der nogle gange, men vi må bare konstatere, at bilisterne bliver ved med at køre for stærkt derude. Der er gennem årene sket en del ulykker på broen, hvor der i øvrigt ikke er noget nødspor, så vi må bare komme igen, indtil bilisterne forstår, at vi mener det her alvorligt, siger politikommissær Erik Mather fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

Blæste over broen med 172 km i timen

Ved de seneste kontroller på Farøbroen er der kommet bødepenge for millioner i statskassen, og mandag var ingen undtagelse.

Den hurtigste synder blæste over broen med hele 172 kilometer i timen, hvilket må være ny, målt rekord på strækningen, hvor 90 kilometer i timen er den maksimalt tilladte hastighed.

Fotovognen holdt på broen fra klokken 6 til 11 og fotograferede 1007 bilister. Det gav i alt 157 klip og ni betingede frakendelser af kørekortet.

- Jeg vil på stående fod gætte på, at det koster 7000-8000 kroner at køre 172 kilometer i timen på broen, men det er jo langt fra det værste. Dertil kommer en betinget frakendelse, hvor man skal op til ny teori- og køreprøve, og er man afhængig af sit kørekort på for eksempel jobbet, er det ikke så sjovt, at det ligger hos os, til prøverne er beståede, siger Erik Mather.

Hasard med menneskeliv

Han siger, at man ikke skal have ret meget fantasi for at forestille sig, hvor galt det kan gå, hvis man kører galt med 172 kilometer i timen.

- Sådan en ulykke vil næsten med garanti koste liv og førlighed for de involverede. Bare fordi et eller andet fjols - ja undskyld udtrykket - kører med sådan en fart. Alle kan komme til at køre for stærkt, men når man kører 172 kilometer i timen, så er det bevidst, og så lader man hånt om andres sikkerhed og om de hastighedsbegrænsninger, der er, siger Erik Mather.