Krimi

Hør samtalen: Alarmcentral kalder anmelder "skør"

Hør hele samtalen i lydklippet ovenfor – og læs ordlyden i boksen. Stemmen, der tilhører den ansatte på alarmcentralen, er sløret af TV 2.

”Du er skør”.

Sådan afsluttede en ansat på vagtcentralen for en måned siden samtalen med en mor, der ringede for at få hjælp til sin datter, der var faldet i en gylletank.

Moderen Dorthe Uth Jensen er hørehæmmet, og derfor lykkedes det hende ikke at få forklaret situationen på en måde, så den travle ansatte på vagtcentralen tog hende alvorligt.

Hun har nu klaget over behandlingen, og sagen ligger nu hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP).

-De sagde til mig, at jeg var skør, og så lagde de røret på, forklarede Dorthe Uth Jensen kort efter episoden den 8. juni til Go Aften Danmark.

I dag kan Go Aften Danmark fremlægge en lydoptagelse af hele samtalen mellem Dorthe Uth Jensen og alarmcentralen, der afslører hvordan parterne taler forbi hinanden – og hvordan Dorthe Uth Jensen ikke bliver taget alvorligt.

Selv er hun rystet, da hun i dag genhørte samtalen:

- Jeg kunne høre, at de ikke stoler på, hvad jeg siger. Og det burde de. For de kan høre, at jeg er i panik. Det burde de tage alvorligt med det samme. Han siger, at der var en useriøs samtale - men han burde forstå, at det var en paniksamtale. Jeg ved ikke, om jeg tør ringe 112 og stole på alarmcentralen en anden gang, siger Dorthe Uth Jensen i dag til Go Aften Danmark.

"Talte med mig selv"

Den ansatte ved alarmcentralen har overfor DUP forklaret, at han troede samtalen var afbrudt, da han sagde den afsluttende bemærkning ”Du er skør”. Han beklager, at anmelderen fik bemærkningen at høre, og har forklaret, at han blot talte med sig selv, før han hastede videre til næste alarmopkald.

Han var også bagefter overbevist om, at der havde været tale om et useriøst opkald, har han forklaret DUP.

En rendegraver og en stige

Ulykken skete den 6. juni i Sønderjylland, da 15-årige Simone faldt fra et træ og landede i en gylletank. Her stod hun i gylle til knæene og kunne ikke komme op ved egen hjælp. Hun fik ringet til sin mor, der nåede frem kort efter, men ikke kunne finde en måde at hjælpe datteren op.

Derfor ringede den hørehæmmede kvinde til alarmcentralen.

Efter den nyttesløse samtale med alarmcentralen, fandt Dorthe Uth Jensen på en anden ide. Hun fik tilkaldt hjælp fra en nabo med en rendegraver, og ved hjælp af rendegraveren og en stige fik de Simone op fra gylletanken.

Samtidigt ringede Dorthe Uth Jensen igen til alarmcentralen. Det andet opkald – seks minutter efter det første – blev taget alvorligt, og redningsmandskab og ambulance ankom kort efter. På det tidspunkt havde Dorthe Uth Jensen og naboen dog ved fælles hjælp fået Simone i sikkerhed.

Læs hele samtalen her:

Det er alarmcentralen DUJ: Ja goddag, det er Dorthe Jensen, hej Dav DUJ: Min datter står i en gylletank og hun kan ikke komme op. Hun er halvt over knæet Hvor står hun, siger du? DUJ: Ved Mellerum. I Mellerum ved Bolslev Jamen jeg tror ikke… Du bliver nødt til at starte forfra. Hvad er problemet? DUJ: Ja prøv lige og… Jeg skal have noget hjælp Jamen til hvad? DUJ: Ja, til Simone, ja Jeg har ikke sagt Simone, hvad skal du bruge hjælp til? DUJ: Jamen en brandstige. Hun skal komme op fra en gylletank. Hvem er i gylletanken? DUJ: Det er en gård. Jeg ved ikke hvem ejer… Det er fuldstændigt sort det du snakker nu DUJ: Det er mor

(stemme i baggrunden: ”Stop!” Eller muligvis ”Skal op!”)

DUJ: Du taler med mor… Simones mor, og hun står nede i bunden i en gylletank Nå, hvem var det der talte i baggrunden? DUJ: Det var min datter, og jeg kan ikke forstå… Ja, men hun sagde du skulle holde op, ikke også? DUJ: Hvad? Hun sagde du skulle holde op, ikke også? DUJ: Jamen hun står i en gylletank, ikke også Jamen det kan hun da ikke, når hun står bag ved dig DUJ: Jamen hun står dernede og skal op Nå, du er skør