Mulig bestikkelsessag i det offentlige: 13 anholdt i stor aktion

Der er mistanke om, at en eller flere ansatte i Region Sjælland har kunnet stikke penge i lommen efter at have lavet aftaler med en it-leverandør.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters politi i en pressemeddelelse, hvor de samtidig fortæller, at de har anholdt 13 personer tirsdag morgen i sagen. Det er sket efter ransagninger på 17 forskellige steder.

Politiet har modtaget anmeldelsen fra Region Sjælland selv.

De anholdte er medarbejdere i Region Sjælland, en medarbejder i Rigspolitiet og personer med tilknytning til to it-leverandører.

"Det er vigtigt at understrege, at den videre efterforskning har til formål at be- eller afkræfte, om der er grundlag for at opretholde de rejste sigtelser, og der er således ikke med sikkerhed tale om, at alle de nu sigtede har begået strafbare forhold," skriver politidirektør Lene Frank, Sydsjællands og Lolland-Falster Politi i pressemeddelelsen.

"Efter dagens aktion står politikredsen overfor en stor efterforskningsmæssig opgave, og sagen har en meget høj prioritet."

Ransagningerne omfatter ifølge politiet lokaliteter tilhørende Region Sjælland, Rigspolitiet, firmalokaliteter og private bopæle.

Få Lene Franks kommentar til sagen til TV 2 NEWS i videoen øverst.