Krimi

Video viser kæmpe slagsmål ved Distortion: Politiet tog selfies få meter derfra

Torsdag aften lagde bydelen Vesterbro gader til andendagen af den københavnske gadefest Distortion, der løber af stablen i denne uge.

Men undervejs udviklede festlighederne sig voldsomt, og det endte foran en af scenerne på Sønder Boulevard i et større slagsmål. Det viser flere videoer fra episoden, som er blevet delt på de sociale medier.

Skuespilleren Dar Salim var en af dem, der fangede slagsmålet på video. Den viser, hvordan op mod ti personer er i infight, hvor både spark og slag bliver uddelt. På videoen kan man se, at to af politiets dialogbetjente befinder sig få meter fra slagsmålet. Her snakker de med glade festdeltagere og stiller op til fotografering, men opdager tilsyneladende ikke slagsmålet.

- Men jeg vil gerne understrege, at der bare er tale om uheldig timing. Selvom de to betjente står så tæt på, havde de ingen chance for at opdage det med musikken, der spiller, og alle de mange mennesker, fastslår Dar Salim over for TV 2.

Han understreger, at han derfor på ingen måde er interesseret i at hænge de to betjente ud, og at han alene har offentliggjort videoen på grund af den uheldige timing for betjentene.

- Musikken blev stoppet, og fra scenen sagde de, at de skulle stoppe med at slås. Selve slagsmålet varede maks et minuts tid, så fik de andre tilstedeværende det bremset, fortæller Dar Salim.

Politi: Vi så ikke slagsmål

Hos Københavns Politi har vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen ikke nogen meldinger om slagsmålet. Han oplyser dog, at han er bekendt med en kortere video af optrinnet.

- Her ligner det, at der er tale om en såkaldt 'mosh pit'. Det kan blive for vildt, og så plejer musikken at stoppe, indtil der kommer ro på, siger Henrik Møller Jakobsen.

Dar Salims video viser dog tydeligt, at der var tale om et slagsmål med flere personer indblandet, hvilket Dar Salim også har bekræftet over for TV 2.

- Vores dialogbetjente er til stede hele dagen under Distortion. Men der er tonsvis af mennesker til stede, og de har ikke set det, hvis der har været et slagsmål i dette tilfælde, fastslår Henrik Møller Jakobsen.

Han oplyser, at der heller ingen anmeldelser eller anholdte er i forbindelse med vold, men at fem er anholdt for andre forhold. Én for ulovligt ophold, én for narkobesiddelse og tre lommetyve.