Krimi

48-årig dømt for at omskære lille dreng i Aarhus

En 48-årig mand fra det vestlige Aarhus er torsdag idømt tre måneders ubetinget fængsel for at have omskåret en tre måneder gammel dreng.

Omskæringen fandt sted på en adresse i Viby i januar, og få dage efter blev den lille dreng indlagt på Aarhus Universitetshospital med livstruende infektioner og blodforgiftning som følge af omskæringen.

Hospitalet kontaktede Sundhedsstyrelsen, der anmeldte forholdet til politiet.

Manden er dømt efter straffelovens §245, stk.1, der omhandler grov vold, og det er ifølge Østjyllands Politi formentlig første gang, der er rejst tiltale og afsagt dom efter den grove voldsparagraf i sager om omskæring.

- Jeg er ikke bekendt med, at man tidligere har sidestillet omskæring af børn med grov vold, så jeg er meget tilfreds med dommen, hvor retten slår fast, at det er en overtrædelse af Straffelovens voldsbestemmelser at foretage sådan et indgreb, siger anklager ved Østjyllands Politi Dorthe Lysgaard i en pressemeddelelse.

Nægter sig skyldig

Den 48-årige mand er også dømt for overtrædelse af autorisationsloven, da han foretog indgrebet uden at have autorisation som læge. 

Han er tidligere straffet for overtrædelse af autorisationsloven i forbindelse med en anden sag om omskæring af børn.

Manden har hele tiden nægtet sig skyldig og har anket dagens dom til landsretten.