Krimi

Jæger har meldt sig selv: Sigtede på buk, men ramte en bil

Fyns Politi vil gerne tale med jægeren, der ramte en bil i går på Nordlangeland.  Ukendt

En 69-årig jæger har nu meldt sig selv til politiet. Fyns Politi efterlyste tidligere på dagen en jæger, der lørdag aften skød en bil på Langeland. 

En 36-årig mand kom kørende i bil ad Lohalsvej på Nordlangeland lørdag aften, da bilen pludselig blev ramt af et projektil fra en jagtriffel, oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse. 

Kuglen gik gennem sideruden foran bilisten og landede i instrumentbrættet. Han kørte forskrækket ind til siden. Og kort efter kom en jæger hen til bilen og spurgte, om der var sket noget. Derefter forsvandt han dog hurtigt igen. 

Derfor efterlyste politiet jægeren. 

Denne meldte sig selv til politiet ved middagstid søndag og forklarede, at skuddet, der ramte bilen, var beregnet på en buk. 

- Jægeren var og er stadig chokeret over uheldet, skriver Fyns Politi og tilføjer, at der nu venter ham et retsligt efterspil. 

Bukkejagten gik ind lørdag, og politiets forklaring på skudepisoden lyder, at jægeren ikke havde 'ordentligt kuglefang'. Det kan medføre sigtelse for overtrædelse af jagtloven samt konfiskation af våben og udbytte.

Jægeren risikerer også at miste sit jagttegn, idet skudepisoden ifølge politiet skete klokken 21.38 lørdag aften. Det er nemlig ikke tilladt at jage efter solnedgang. Solen gik ned over Langeland 20 minutter inden, skuddet ramte bilen.