Krimi

Kvinde tiltalt for overgreb mod datter: - Jeg var en god mor

Et gråhåret par i begyndelsen af 50'erne nægter begge, at de sidste år misbrugte kvindens datter seksuelt over en periode fra januar til oktober.

Det fortæller de tiltalte mandag formiddag i Retten i Hjørring.

- Jeg var en god mor. Jeg synes ikke, hun har manglet noget, siger kvinden, der oprindeligt kommer fra Ærø.

Parret er tiltalt for en række seksuelle krænkelser mod pigen, ligesom de skal have ladet flere mænd tvinge hende til samleje og oralsex, alt imens de så på i deres hjem i Nordjylland.

Ud over at have ladet flere forskellige mænd voldtage datteren lyder anklagen på, at pigen mindst tre gange i 2014 er blevet voldtaget af sin stedfar, mens moren forholdt sig passivt.

Pigen var bare otte år, da krænkelserne menes at være begyndt, men hverken den 53-årige mor eller den et år yngre stedfar vil kendes ved anklagerne.

- Jeg kender ikke noget til de ting, insisterer kvinden.

De formodede forbrydelser blev opdaget, efter at den i dag 10-årige pige var blevet fjernet fra hjemmet. Her fortalte hun sin plejemor om overgrebene.

Den 53-årige kvinde har dog ingen forståelse for, hvorfor pigen ikke længere måtte bo hos hende.

- Jeg var ædru, når hun kom hjem fra skole. Jeg var aldrig fuld foran hende. Men de (myndighederne, red.) mente, at der blev drukket for meget, siger kvinden om kommunens begrundelse for at fjerne pigen.

Hun fastholder også, at pigen jævnligt kom til tandlæge og fik børstet tænder dagligt. Hvorfor pigen havde huller i stort set alle tænder, kan moren ikke forklare.

Den 53-årige mener, at det er plejemoren, der har manipuleret pigen til at tro, at hun er blevet misbrugt af moren og stedfaren. I virkeligheden er det plejefaren, der står bag overgrebene, mener kvinden.

Der ventes dom i sagen 27. maj.