Krimi

15-årig pige erkender: Jeg slog min storebror ihjel

En række familiemedlemmer var søndag samlet i et lille retslokale på Frederiksberg, hvor en 15-årig pige har tilstået, at hun i nat dræbte sin storbror med et knivstik i halsregionen.

Drabet skete på en adresse i København kort efter klokken 02. Få minutter senere - klokken 02.15 - blev pigen anholdt af politiet.

Hun mødte op i retten med sine strømpefødder dækket af tynde, blå overtrækssko af plastic, cowboybukser og med et hvidt hospitalstæppe trukket omkring de smalle skuldre.

Københavns Politi betragter sagen som opklaret. Der er tale om en familietragedie, lyder det.

Ifølge TV 2's oplysninger blev storebroren i en tidlig alder diagnosticeret som 'middel til svært retarderet' - ligesom han gennem opvæksten flere gange er beskrevet som 'udadreagerende'. Ifølge flere beskrivelser kæmpede familien for at han fik den bedst mulige hjælp.

Pigen skal underkastes en mentalundersøgelse. Dommeren bestemte, at hun skal varetægtsfængslet i fire uger - dog ikke i et almindeligt fængsel blandt voksne, men i stedet i såkaldt surrogat.

Retten har nedlagt navneforbud i sagen, og offentligheden må dermed ikke høre yderligere om sagens detaljer. Dommeren har - på grund af den sigtedes unge alder - lukket dørene under afhøringen af pigen.