Se politiet slå til mod bagmand: Tvinger folk til svindel

Det står klart, at det er Danmarkshistoriens største sag om menneskehandel og bedrageri, som 20 udlændinge lige nu sidder varetægtsfængslet.

Det står klart, at det er Danmarkshistoriens største sag om menneskehandel og bedrageri, som 20 udlændinge lige nu sidder varetægtsfængslet. Station 2 fik unik adgang, da politiet slog til mod den formodede hovedbagmand i hans lejlighed i Københavns Sydhavn.

- Han har siddet og skummet fløden sammen med de andre bagmænd. Han havde langt de fleste af de udnyttede rumænere under sig, siger Karl Erik Agerbo om den formodede hovedbagmand.

Politiet mener at fire formodede bagmænd – tre rumænere og en syrer – har lokket hundredvis af fattige rumænere til Danmark for at udnytte deres identitet til svindel mod SKAT og en lang række virksomheder, specielt kreditselskaber.

- Vi mener, at 300-350 rumænere er blevet udnyttet som en del af det her bedrageri-cirkus. Det gør det til en helt speciel sag set i det regi. Vi har ikke set en sag af den størrelsesorden før, siger Karl Erik Agerbo, som er politiinspektør i Task Force Indbrud.

Politiet vurderer, at virksomheder og SKAT er blevet snydt for et højt tocifret millionbeløb. Alene SKAT vurderes at have tabt mindst 50 millioner kroner på kædesvig og uberettiget udbetaling af overskydende SKAT.

Se politiet slå til i videoen over artiklen

’Operation Hvepsebo’
Politiet efterforskede sagen, som er døbt ’Operation Hvepsebo’ i et halvt år, før de slog til i en kæmpe anholdelsesaktion den 25. februar. Hundredvis af betjente ransagede 62 adresser på Sjælland, Lolland og Falster.

Flere steder blev politiet overrasket over de forhold, de udnyttede rumænere boede under. Blandt andet fandt de rumænere i et skur, og i et hus i Stenlille mødte politiet 26 udnyttede rumænere.

Politiet har ikke fundet de mange millioner, der er snydt for. Det forventes tidligst at retssagen mod de sigtede kan begyndte i slutningen af året.

Du kan se Station 2 på TV 2 klokken 20.50 og på TV 2 PLAY.

Hvad er STATION 2?

Station 2 er hele Danmarks kriminalmagasin, og vores værter er altid klar på at vise den mere lyssky side af det danske samfund. 

Programmet blev sendt for første gang d. 18. september 1993 – med Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch som studieværter.
Det er nu mere end 800 programmer siden.

Programmet sendes på TV 2 hver torsdag kl. 20:50.

Rikke Hemmingsen er vært i 'Station 2 Efterlyst', som sendes direkte fra brændpunkter i Danmark og omtaler nye og aktuelle kriminalsager, som politiet har brug for hjælp til at opklare. Seerne får også mulighed for at følge opklaringsarbejdet med sager, der tidligere har været omtalt i 'Station 2'.

Station 2 kan ses på TV 2 PLAY.