Million-svindel: Regningen lander hos dig

Det har kostet SKAT og en række virksomheder dyrt, at mindst 300 rumænere er blevet udnyttet til at svindle i Danmark.

Det har kostet SKAT og en række virksomheder dyrt, at mindst 300 rumænere er blevet udnyttet til at svindle i Danmark. Alene SKAT har ifølge politiet tabt mindst 50 millioner kroner, men beløbet kan være langt større.

- Det har kun været fantasien, som har sat grænser, i forhold til hvordan der er snydt. Bagmændene har udnyttet ofrene til forskellige former for bedrageri af skattevæsenet og af långivere. Vi er i gang med at få det fulde overblik, siger politiinspektør Karl Erik Agerbo.

Se hvordan bagmændene har gjort i indslaget over artiklen.

Mange af de udnyttede rumænere har ifølge Station 2s oplysninger uberettiget fået udbetalt overskydende SKAT – penge som bagmændene så har hævet. SKAT kan ikke udtale sig om den konkrete sag, men forklarer, hvordan det kan ske.

- Hvis en arbejdsgiver indberetter en fiktiv løn med for høj trækprocent, så vil lønmodtageren – også selvom han er fiktiv – få udbetalt overskydende skat, når året er gået. Arbejdsgiveren vil så fx være en stråmand i et selskab, som aldrig betaler skatten, siger Klaus Bo Petersen, som er chefkonsulent hos SKAT.

Ifølge Station 2s oplysninger har nogle af de udnyttede rumænere fungeret som direktører i selskaber, uden at de vidste det. I de selskaber er der blevet opbygget en enorm gæld, som de uvidende rumænere aldrig kan betale.

- Det er meget svært at inddrage gæld i sådan et selskab, for der er jo ingen til at betale. I sidste ende er det os som skatteydere, der betaler, siger Klaus Bo Petersen.

Du kan se Station 2 på TV 2 klokken 20.50 og på TV 2 PLAY.

Hvad er STATION 2?

Station 2 er hele Danmarks kriminalmagasin, og vores værter er altid klar på at vise den mere lyssky side af det danske samfund. 

Programmet blev sendt for første gang d. 18. september 1993 – med Jes Dorph-Petersen og Niels Brinch som studieværter.
Det er nu mere end 800 programmer siden.

Programmet sendes på TV 2 hver torsdag kl. 20:50.

Rikke Hemmingsen er vært i 'Station 2 Efterlyst', som sendes direkte fra brændpunkter i Danmark og omtaler nye og aktuelle kriminalsager, som politiet har brug for hjælp til at opklare. Seerne får også mulighed for at følge opklaringsarbejdet med sager, der tidligere har været omtalt i 'Station 2'.

Station 2 kan ses på TV 2 PLAY.