Krimi

Sedler ved Krudttønden undersøges: "Danmark vil blive ramt af terrorangreb"

"Snart vil Danmark blive ramt af terrorangreb, der vil få det, der skete den 14. februar til at ligne drengestreger - glæd jer".

Sådan står der ifølge TV2 Lorry på 11 sedler, som er blevet fundet flere steder på Østerbro. Nogle af dem var hængt op uden for kulturcaféen Krudttønden, som der blev affyret flere skud mod under skudangrebet i februar.

Nogle af sedlerne var placeret ved et mindested til ære for filmmanden Finn Nørgaard, som blev skudt og dræbt af gerningsmanden ved Krudttønden.

- Der har hængt nogle sedler på Østerbro. Jeg kan ikke udtale mig om indholdet, men vi efterforsker det. Vi har ikke yderligere at sige lige nu, siger Carsten Reenberg, vagtchef ved Københavns Politi, til Ritzau fredag aften.

Politiet fik anmeldelsen om plakaterne tidligt om morgenen forrige tirsdag og rykkede med det samme ud og fjernede dem. Politiet har orienteret PET, skriver TV2 Lorry.

Ved terrorangrebet i København 14. og 15. februar blev flere politifolk såret og to personer dræbt.

Efter angrebet ved Krudttønden, hvor der blev afholdt et debatarrangement om ytringsfrihed, blev den frivillige jødiske vagt Dan Uzan dræbt uden for synagogen i Krystalgade.

Herefter blev den formodede gerningsmand til angrebene, Omar El-Hussein, dræbt af politiet på Svanevej i København.

Politiet har endnu ikke afsluttet den omfattende efterforskning af angrebene.