Krimi

Derfor tog tyrkere fra hele landet teoriprøven i Slagelse

Hvis man ikke er så god til dansk, så kan det være svært at bestå sin teoriprøve og få sit kørekort. Men ikke i Slagelse, som en overgang var et meget populært sted for tyrkiske indvandrere at gå til teoriprøve.

Og denne pludselige popularitet blev da også bemærket af politiet, som undersøgte sagen. Og det afslørede hurtigt, hvad der foregik.

Den tyrkiske tolk hjalp prøvedeltagerne med at svare korrekt.

- Det er klart, at har en tolk hjulpet en køreskoleelev med at bestå den teoretiske del af køreprøven ved at give eller antyde de korrekte svar, gælder prøven ikke. Eleven har så ikke bestået og skal naturligvis op til en ny prøve, fortæller færdselspolitiets leder, politikommissær Erik Mather, til Sn.dk.

Og det var ikke kun de dumpede elever, snyderiet gik ud over. Tolken er nu blevet idømt en betinget fængselsstraf på 20 dage. Samtidig mister han sit job som SSP-konsulent ved Slagelse Kommune, som ikke finder dommen for at overtræde straffeloven er forenelig med arbejdet i kommunens udsatte boligområder, skriver avisen.

Kørelærer sendte signaler til elever

Det er ikke første gang, at der har været fusk med køreprøverne i Slagelse. I 2010 blev en gruppe køreskoleelever og en kørelærer taget i at snyde til en prøve.

Ved prøven sendte en af køreprøveeleverne nogle ikke nærmere beskrevne signaler, da de øvrige otte skulle svare på teori-spørgsmålene, og det viste sig, at samtlige ni havde svaret fuldstændigt ens på alle de 25 spørgsmål i teoriprøven.

Det viste sig yderligere at den niende havde kørekort i forvejen - og oven i købet havde en autorisation som kørelærer.

Samtidig viste det sig, at køreprøve-eleverne ikke kunne særligt meget dansk. De skulle have tolk for at kunne forstå, hvad politifolkene sagde under en mundtlig afhøring.