Krimi

Politiet bevarer indsats for jøder efter særlig trussel

Efter at Politiets Efterretningstjeneste, PET, er kommet med en vurdering af, at der foreligger en særlig trussel mod jødiske mål, vælger politiet at fortsætte et højt sikkerhedsniveau omkring jødiske institutioner.

- Vores bevogtning af jødiske mål sker på baggrund af trusselsvurderinger fra PET. Den nye trusselsvurdering ændrer ikke vurderingen af, hvilken indsats, der skal gøres, siger rigspolitichef Jens Henrik Højberg til Ritzau.

- Vi fortsætter vores aktuelle indsats på et meget højt niveau og tager opgaven med at sikre det jødiske samfund meget alvorligt, tilføjer han.

Center for Terroranalyse under PET fremhæver i trusselsvurderingen, at der er en "særlig trussel" mod symbolmål, såsom jødiske mål og personer, institutioner og begivenheder, der opfattes som krænkende for islam.

Vurderingen kommer efter terrorangrebene i København 14. og 15. februar, hvor en frivillig jødisk vagt, 37-årige Dan Uzan, blev dræbt foran synagogen i Krystalgade.

Rigspolitichefen siger, at indsatsen blandt andet handler om at være til stede ved jødiske museer, skoler og synagoger, men at man også er i gang med at udvikle "langsigtede og politifagligt stærke sikkerhedsløsninger", som skal skabe tryghed omkring jødiske institutioner.

Det sker i samarbejde med Det Jødiske Samfund i Danmark.

Jens Henrik Højberg kan ikke komme ind på, hvilke løsninger der her er tale om.

I PET's vurdering af terrortruslen mod Danmark fremgår det også, at der er en trussel mod ubeskyttede, civile mål. Ifølge rigspolitichefen er det ikke nogen helt let opgave at beskytte sådan nogle mod terror.

- Det gør vi ved hele tiden at holde øjne og ører åbne, samle informationer og gå efter at være de rigtige steder. Det er en stor udfordring, siger Jens Henrik Højbjerg.