Krimi

Sygehussag: Skrev 29-årig kvinde selv om dødsfaldene på Facebook?

Retten i Nykøbing Falster. Scanpix

Den 29-årige kvinde, der mandag blev varetægtsfængslet i sagen om flere mistænkelige dødsfald på Nykøbing Falster Sygehus, har på sin egen Facebook-profil skrevet om, hvordan der på hendes arbejdsdag på sygehuset skete en stribe dødsfald. Det skriver Ekstra Bladet.

På Facebook beskriver kvinden sin vagt på sygehuset som ”den værste nogensinde”. Opdateringen bliver kommenteret af en kollega, der spørger til vagten, hvorefter den 29-årige fortæller om tre dødsfald, et hjertestop og et respiratorstop.

Ifølge den varetægtsfængslede kvindes Facebook-svar havde vagten været så hård, at ”hun var parat til at hænge sig selv, da hun endelig fik fri”, skriver Ekstra Bladet.

Afgørelse onsdag

Først onsdag vil Østre Landsret efter alt at dømme tage stilling til varetægtsfængslingen af den 29-årig kvinde, som er sigtet for drab efter flere mistænkelige dødsfald på sygehuset i Nykøbing Falster.

Sådan lyder meldingen fra kvindens forsvarsadvokat, Torben Groth Madsen, tirsdag formiddag.

- Der var tale om et fire timer langt grundlovsforhør, som skal renskrives til retsbogen, og det skal så sammen med sagens bilag sendes til landsdommerne i Østre Landsret.

- Så jeg forventer først en afgørelse i morgen eftermiddag, siger Torben Groth Madsen til Ritzau.

Advokaten repræsenterede mandag den 29-årige kvinde, som ved Retten i Nykøbing Falster blev varetægtsfængslet i foreløbig tre uger.

Retten vurderede, at politiets og anklagemyndighedens mistanke mod kvinden er begrundet i en sådan grad, at der er grundlag for at fængsle kvinden.

Torben Groth Madsen valgte på vegne af sin klient at kære afgørelsen til Østre Landsret. Her skal sagen nu bedømmes af tre landsdommere, som kan vælge enten at opretholde varetægtsfængslingen eller at løslade kvinden.

Grundlovsforhøret mandag foregik af hensyn til politiets efterforskning for dobbeltlukkede døre, og derfor er stort set ingen oplysninger om sagen sluppet ud.

Ritzau har fået oplyst, at sigtelserne mod kvinden drejer sig om manddrab efter straffelovens paragraf 237, og politiet og sygehuset har meldt ud, at sagen begyndte at rulle, efter at sygehuset søndag foretog politianmeldelse i sagen.

Hvor mange mistænkelige dødsfald, der er rejst sigtelse for, er endnu uvist.