Krimi

15-årig tvangsfjernet: Frygtede far ville sende ham i hellig krig

Aarhus Kommune har tvangsfjernet en 15-årig dreng, da man har vurderet, at der er "overhængende risiko for, at faderen sender sønnen i hellig krig i Syrien". Det skriver Jyllands-Posten søndag.

Drengen er derfor blevet overført til en sikret institution for unge. Faderen må ikke vide hvor eller kontakte drengen på nogen måder, skriver avisen.

Det drastige skridt kommer efter, at kommunen har modtaget underretninger fra politiet og drengens skole om, at han skulle have sagt, at "man gerne må slå jøder ihjel," og at "selvmordsbomber er ok, hvis det er for at ramme de vantro."

Selv afviser faderen anklagerne om, at han skulle have radikaliseret sin søn, og sagen er nu på vej i landsretten.

Både faderens advokat og professor i retsvidenskab fra Københavns Universitet, Eva Smith, udtrykker over for Jyllands-Posten kritik af kommunens metoder, mens integrationsminister Manu Sareen (R) anerkender dem.

- Hvis man ikke forebygger, kommer man ikke ekstremismen til livs, og tvangsfjernelse er også en del af forebyggelsen. Der kan være situationer, hvor eneste mulighed er at fjerne barnet fra hjemmet. I dette tilfælde har kommunen udvidet brugen til også at anvendes ved radikalisering. Det, synes jeg, er fornuftigt, siger Manu Sareen til avisen.

Hør Manu Sareen uddybe sit svar i videoen over artiklen.