Krimi

44 danske hjemmesider hacket efter terrorangreb

Ifølge cybercrime-hjemmesiden www.zone-h.org, er mere end 40 danske hjemmesider blevet hacket af den muslimske hackergruppe Jarino8 efter terror-angrebet i København 14. og 15. februar, hvor Finn Nørgaard, 55, og Dan Uzan, 37, blev dræbt og fem politifolk såret efter angrebet i København.

Ifølge opgørelsen hos Zone-H er i alt 44 danske hjemmesider blevet hacket af Jarino8 i søndags og i mandags i denne uge. Der er ingen større statslige hjemmesider eller store private firmaer, der er blandt ofrene. Det er hjemmesider som kogebogshjemmesiden 123kogebog.dk, rejsebureauet billige-ferier.dk og en række mindre private hjemmesider, der er blevet ramt.

Hackerne fra Jarino8 efterlader deres "visitkort" på de hackede hjemmesider,  et billede  med gruppens logo efterfulgt af en kort tekst: "Hacket af Jarino8. Vi hackere forsvarer vores religion, vi glemmer ikke at vi er grænseløse og vi tror ikke på lovene!! Islam er ikke en terrorist-religion, men Islam sameksistensen, nåden og kærlighedens religion. De virkelige terrorister er Israel og Amerika. F... Zionister."

- Det er normalt, at der i kølvandet på terror-angreb følger hacker-angreb, og de er som oftest politisk motiverede, siger Shehzad Ahmad, bestyrelsesmedlem i rådet for Digital Sikkerhed, til tv2.dk.

Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed advarede  15. februar,  umiddelbart efter terror-angrebet forrige weekend, om at Danmark kunne blive ramt af sådanne hackerangreb i kølvandet på de dramatiske begivenheder i København.

- Erfaringsmæssigt efterfølges sådanne hændelser af forskellige former for cyberangreb. Der er ofte tale om simple defacements eller DDoS-angreb mod statslige og ikke-statslige hjemmesider, herunder mediehjemmesider. Der er med andre ord tale om simple angreb, der kan iværksættes uden nævneværdig forberedelse. Center for Cybersikkerhed skal derfor opfordre til skærpet opmærksomhed vedrørende risiko for defacement af og DDoS mod hjemmesider m.v., skriver Center for Cybersikkerhed i en advarsel.

Zone-H skriver på sin hjemmeside, at "alle informationer i Zone-H's cybercrime-arkiv er enten indsamlet online fra offentlige kilder eller direkte rapporteret anonymt til os. Zone-H er ikke ansvarlig for de rapporterede computer-forbrydelser og vi er heller ikke direkte eller inddirekte involveret i dem".