Krimi

Chauffør fra kapret bus: Troede jeg skulle skydes

En 56-årig mand er tiltalt for at kapre en bus for at fylde den med sprængstof og køre den ind i en naziborg.

Buschaufføren i bus 224 med rute i Greve troede, at han ville blive skudt, da en mand kom ind i den ellers tomme bus med en skarpladt pistol og en kæmpe kuffert.

Sådan fortæller chaufføren i Retten i Roskilde, hvor han er kaldt ind som vidne i sagen mod en 56-årig mand. Manden er tiltalt for at kapre den pågældende bus med den hensigt at køre den ind i en naziborg i Greve og sprænge den i luften.

- Han har en pistol i hånden. Så siger han til mig, at jeg skal høre godt efter. Jeg skal trykke på "ikke i rute"-knappen og slukke alle lysene. Og så skal jeg bare køre videre, siger chaufføren i retten.

- Han sagde også, at hvis jeg trykker på andre knapper eller slår alarm, så skyder han mig, siger han.

Den 56-årige mand har forklaret, at han ikke ville chaufføren noget ondt. Han ville kun bede ham hjælpe ham med at placere dunke med benzin og gødning bagest i bussen og bakke bussen igennem plankeværket rundt om naziborgen.

Derefter skulle chaufføren løbe ud af bussen, før der gik ild i benzinen og naziborgen. Ifølge den tiltalte ville han kun sætte ild til borgen, ikke sprænge den i luften.

Det hele skulle være en hævnaktion for, at han mente, at nazisterne havde brændt Frihedsmuseet ned et år forinden.

Men buschaufføren fortæller i Retten i Roskilde, at hans opfattelse var, at han skulle skydes.

- Vi stopper ved en tankstation. Han siger, at jeg skal stoppe der, og at jeg skal ud af min plads. Da tænkte jeg, at nu skal han skyde mig, siger han.

Men den 56-årige tiltalte mand begynder at åbne den store kuffert, han har med. Og i mørket i bussen ser chaufføren sit snit til at skubbe døren op og løbe ud. Den 56-årige løber ikke efter ham.

- Så stoppede jeg en bil, som kørte mod bussen. Jeg sagde, at de ikke skulle køre videre, for der er en bevæbnet mand i bussen, og jeg tror, han vil sprænge bussen i luften, siger chaufføren.

Den 56-årige forsøgte ikke selv at køre bussen ind i naziborgen, men flygtede fra bussen og blev pågrebet af politiet kort tid efter.

Sagen ventes at blive afsluttet senere fredag eftermiddag.