Vagtfolk samler ind til Dan Uzans familie

Personer fra sikkerhedsbranchen er så berørte over drabet på Dan Uzan, der var frivillig vagt ved synagogen i København, at de har startet en indsamling til hans efterladte.

Indsamlingen koordineres fra Facebook-gruppen Indsamling til fordel for Dan Uzans efterladte.

- Kære alle, specielt kollegaerne i vagtbranchen. Kunne det ikke være en ide at samle ind til den frivillige vagt, der mistet livet under sit arbejde på synagogen for at vise vores sympati og respekt overfor en kollega, der har ofret sit liv for det arbejde, han blev sat til, og for de mennesker han passede på. Dan må have været et fantastisk menneske, som vi skylder al ære og respekt, hans familie skal vide at vi føler med dem, skriver en af initiativtagerne, Michael Mørk.

Gruppen blev oprettet søndag og har mandag morgen 121 medlemmer. Lige nu er man ved at få det praktiske på plads, inden selve indsamlingen kan gå i gang.

Dan Uzan bliver også mindet på Facebook-siden RIP Dan Uzan, der mandag morgen har 4132 likes. Her mindes mennesker fra blandt andet Danmark, USA, Tyskland og Israel den dræbte sikkerhedsvagt.

- Dan Uzan var en af de absolut sødeste og fredeligste mennesker. Hvil i fred min ven. Himlen har fået endnu en engel, skriver en.

Dan Uzan var en af to ofre for 22-årige Omar Abdel Hamid El-Husseins kugler. Lørdag blev også filminstruktør Finn Nørgaard dræbt ved Krudttønden på Østerbro.

Her er der mandag kl. 20 en mindehøjtidelighed ved Krudttønden på Østerbro. Arrangementet har over 11.900 deltagere på Facebook.