To sigtet for at hjælpe gerningsmand bag terrorangreb i København

To personer er mandag morgen blevet fremstillet i grundlovsforhør. Der er massivt politiopbud foran retsbygning med en del af betjente med automatiske og semiautomatiske våben.

Mændene blev anholdt søndag henholdsvis kl. 08.14 og kl. 14.50. De er sigtet for medvirken til weekendens reelle handlinger herunder medvirken til to drab og fem drabsforsøg.

Herudover sigtes mændene for at hjælpe den formodede gerningsmand med at skaffe gerningsvåbnet af vejen og med at skjule sig efter angrebet.

Sigtede nægter sig skyldige

De to mænd nægter sig skyldige, oplyser forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen til TV 2.

- Min klient er ikke sigtet for terrorparagraffen, understreger forsvarsadvokaten.

I en pressemeddelelse skriver Københavns Politi, at mændene mistænkes for "med råd og dåd" at have hjulpet gerningsmanden i forbindelse med skudattentaterne ved Krudttønden på Østerbro og i Krystalgade.

Fremstillingerne sker for lukkede døre, som betyder, at offentligheden ikke har adgang til Grundlovsforhøret og der må ikke refereres fra forløbet.

Efterlyser nye vidner

Københavns Politi efterlyser samtidig nye vidner til gerningsmands færden fra kl. 16.37, hvor han forlod en adresse på Nørrebro til kl. 04.55, hvor han blev dræbt politiet på Nørrebro.

Politiet har frigivet nye billeder af manden, efter han havde ændret beklædning på adressen på Nørrebro:

Der efterlyses også vidner, der har set manden på Æbeløgade på vej mod første gerningssted mellem kl. 15.00 og 15.30.

Sådan her kommer dagen i dommervagten til at foregå: