Krimi

Omar El-Hussein var ikke psykisk syg

Den dræbte formodede gerningsmand til weekendens terrorhandlinger i København led efter alt at dømme ikke af en psykisk lidelse. Det fremgår af den personundersøgelse, som blev udarbejdet i forbindelse med sagen, hvor han umotiveret stak en mand i låret med en kniv i et s-tog i november 2013.

TV 2 har fået aktindsigt i personundersøgelsen. Her fremgår det, at Omar El-Hussein (i rapporten OE, red.) er født og opvokset i Danmark. Hans forældre er palæstinensere, og han har en lillebror. Forældrene blev skilt.

- OE giver udtryk for, at han er vokset op i en almindelig familie, hvor børnene aldrig har manglet noget, og der har været et udmærket forhold til såvel forældre som broderen, lyder det.

- Han beskriver sig selv som en positiv, åben og social person, der er let at komme i kontakt med, og som har et roligt temperament.

Omar El-Hussein fortalte under personundersøgelsen, at han i løbet af sin folkeskoletid gik i skole i Jordan i tre år. Han fik aldrig sin folkeskoleeksamen, men blev HF-student og søgte forgæves ind på en IT-linje på universitetet. Han havde desuden manglet et sted at bo i en periode.

- Under samtalen med undersøgeren var OE venlig, men medvirkede i stærkt begrænset omfang til undersøgelsen. Han virkede ikke samarbejdsvillig, meget indesluttet, svarede på få af undersøgerens spørgsmål, står der i undersøgelsen.

Omar El-Hussein fortalte, at han tidligere havde røget hash, men at han var stoppet. Han nægtede at have taget andre stoffer, men ville samtidig ikke afgive en urinprøve. Flere gange dukkede han ikke op til aftaler i forbindelse med personundersøgelsen uden at melde afbud, og når han dukkede op, var han typisk forsinket.

Personundersøgelsen konkluderede dog, at der ikke var tegn på, at han havde en psykisk lidelse, og derfor blev der ikke lavet en mentalundersøgelse.

22-årige Omar El-Hussein døde søndag morgen af skud fra politiet omkring kl. 5. Det skete efter, han havde skudt mod først Krudttønden på Østerbro lørdag og siden mod synagogen på Krystalgade natten til søndag. Han dræbte 55-årige Finn Nørgaard og 37-årige Dan Uzan.