Krimi

Lagde jihad-video ud en time før angreb

Den 22-årige formodede gerningsmand, som stod bag lørdagens terrorangreb i København, lagde en Jihad-video op på sin Facebookside ca. 45 minutter, før han gik til angreb mod Krudttønden. Det skriver Ekstrabladet. 

Det er et selskab, der kalder sig selv "Proud Muslim", der har produceret videoen og lagt den på YouTube, hvorfra den 22-årige har taget videoen, som sympatiserer med Islamisk Stat. 

En af Omar El-Husseins bekendte fra thaiboksning på Nørrebro i København har overfor MetroXpress bekræftet, at Omar El-Hussein havde en Facebookprofil under navnet Abu Ramadan Almuhajir. 

- Ja, det er hans profil, og jeg ved, at det er ham, fordi jeg har snakket med ham adskillige gange fra den profil over de sidste fem år, siger Mark Undall til MetroXpress.

Artiklen fortsætter nedenfor.

Politiet har under et pressemøde kl. 14 mandag løftet sløret for lidt mere af den 22-åriges færden i tiden omkring terrorangrebet lørdag. 

Efterforskningen har vist, at den formodede gerningsmand har været forbi internetcafeen på Nørrebrogade på sin færdes omkring kl. 22 til kl. 22.25. 

Det tyder også på, at den formodede gerningsmand har befundet sig på Æbeløgade på Østerbro 15-15.30. I begge tilfælde vil politiet gerne høre fra vidner.