Holdt konfirmation i angrebet synagoge: - Dan Uzan er en vaskeægte helt

37-årige Dan Uzan blev dræbt natten til søndag foran Københavns Synagoge i Krystalgade, da han holdt vagt ved en Bat Mitzvah (jødisk konfirmation, red

37-årige Dan Uzan blev dræbt natten til søndag foran Københavns Synagoge i Krystalgade, da han holdt vagt ved en Bat Mitzvah (jødisk konfirmation, red.).

Den formode gerningsmand, der lørdag også skød og dræbte den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard, spillede beruset for at komme helt tæt på synagogen, hvor han dræbte Dan Uzan, der søndagen igennem er blevet mindet og hyldet for sit indgreb over for gerningsmanden.

Han forhindrede formentlig en endnu større tragedie i at ske, og faren til den pige, som holdt konfirmation i synagogen, er også dybt taknemmelig for, at Dan Uzan ofrede sit liv for de 30 mennesker, der holdt fest indenfor.

- Hvis Dan ikke havde ofret sig, og hvis de øvrige vagter ikke havde været så dygtige og politiet ikke havde været der, jamen så kunne resten af os jo også have været døde, siger Claus Bentow, der har det forfærdeligt med Dan Uzans død:

- Det er et stort tab. En ung mand, der har det bedste af sit liv foran sig, skal gå bort på den måde i de omstændigheder. Det er ganske forfærdeligt.

Her ses Dan Uzan med en veninde
Her ses Dan Uzan med en veninde

En vaskeægte helt
Claus Bentow er ikke bleg for at kalde Dan Uzan for en sand helt.

- Jeg kan ikke sige det anderledes, end at han er en vaskeægte helt i virkeligheden. Han har forpurret en meget større tragedie, og det har han gjort ved at ofre sit eget liv, siger Claus Bentow og tilføjer:

- Det er jo på en eller anden måde fantastisk smukt, men også utrolig tragisk.

Se hele interviewet i videoen øverst i artiklen.