Krimi

Video: Tungt bevæbnede aktionsstyrker på vagt i København

Politiet var i højeste beredskab hele natten til søndag i en aktion, som kulminerede ved 5-tiden søndag morgen, hvor den formodede gerningsmand til skyderierne ved Krudttønden på Østerbro og den jødiske synagoge på Krystalgade blev dræbt af skud fra politiet.

I videoen øverst ses politi og aktionsstyrker ved Københavns Universitets samfundsvidenskabelige fakultetsbibliotek på hjørnet af Gothersgade og Øster Farimagsgade, kort tid efter skyderiet i Krystalgade kl. 00.43. En ung kvinde ses løbe fra stedet forbi de tungt bevæbnede styrker.

Det var dog først over fire timer senere, omkring kl. 5, at politiet opsporede gerningsmanden. Han affyrede flere skud mod politiet, der besvarede ilden. Manden blev ramt og mistede livet. Ingen betjente kom noget til her.

Politiet formoder, at den dræbte gerningsmand var alene om terrorangrebene, der startede, da der blev åbnet ild mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København fredag kl. 15.33. Her deltog den svenske tegner Lars Vilks i et debatarrangement med blandt andre den franske ambassadør Francois Zimeray. En 55-årig mand blev dræbt og tre politibetjente såret.

Flere timer senere slog formodentligt den samme gerningsmand til mod den jødiske synagoge i Krystalgade i indre København kl. 00.43. Her mistede en 37-årig jødisk mand livet og to betjente såret.