Krimi

Løkke: Det er et angreb på os alle

Det politiske Danmark har dagen igennem udtrykt deres sorg og støtte over for de, der i går blev ofre for to skudepisoder i København.

En 55-årig mand blev dræbt ved et debatarrangement på Krudttønden på Østerbro, mens en 37-årig mand, som stod vagt ved den jødiske synagoge i Krystalgade også blev skudt og dræbt.

Dagen igennem er folk strømmet til de to gerningssteder for at vise støtte og sympati. Blandt andet statsminister Helle Thorning-Schmidt, justitsminister Mette Frederiksen, De Konservatives leder Søren Pape Poulsen og Venstres leder, Lars Løkke Rasmussen har lagt vejen fordi ved synagogen i Krystalgade i Indre København.

- Jeg har det forfærdeligt, og det tror jeg, at alle danskere har. Vi har to medborgere, der er blevet slået ihjel af en eneste grund - nemlig at de er vores medborgere. De har ikke gjort nogen noget ondt, sagde en tydelig berørt Lars Løkke Rasmussen, da han lagde en buket lyserøde roser ved gerningsstedet.

- Vi må vise, at vi ikke vil finde os i det. Det er et angreb på os alle sammen. På alt det, vi har kært. Det frie, åbne samfund, hvor vi må sige, hvad vi mener. Hvor vi hylder frisind, frihed og ytringsfrihed, som har været under angreb.

Vi skal leve, som vi gjorde det før

Den tidligere statsminister mener, at vi, som enkeltpersoner, må insistere på at leve livet i morgen, som vi gjorde det i går.

- Vi skal bevæge os frit rundt i byen, som vi plejer at gøre. Turde tænke og sige, det vi plejer at sige, siger han og tilføjer, at når efterforskningen er slut, så må man fra politisk hold sætte sig ned og diskutere, om det danske beredskab er godt nok.

Lars Løkke Rasmussen mener ikke, at danskerne kommer til at lægge denne oplevelse bag sig.

- Det her er den største terrorhandling, som vi har set på dansk jord, og sådan set ventet på skulle ske. Vi ved jo, at vi er udsat. Vi ved, at der er kræfter både uden for, men også i Danmark, som i virkeligheden ikke vil det land, vi lever i, og det er jo smerteligt. Så det kommer vi aldrig til at lægge bag os. Vi må stå sammen og vise omverdenen, at vi ikke vil lade os kue. At vi insisterer på retten til at tale og tænke frit, sluttede Venstres formand.

Lars Løkke Rasmussen har sammen med de øvrige partiledere været til briefing hos statsminister Helle Thorning-Schmidt tidligere på dagen.