Krimi

Dræbt i terrorangreb var filminstruktør

Det var den 55-årige fotograf, producer og instruktør Finn Nørgaard, der lørdag mistede livet i forbindelse med et skyderi på Østerbro i København, hvor en gerningsmænd åbnede ild mod kulturhuset Krudttønden.

Københavns Politi oplyser, at alle pårørende nu er underrettet.

I en pressemeddelelse skriver PET, Politiets Efterretningstjeneste, at alt tyder på, at angrebet var planlagt, og omstændighederne omkring skyderiet peger på, at der er tale om et terrorangreb.

Kort inden skudepisoden mødte fotografkollegaen Peter Bak sin ven Finn Nørgaard ved mødet på Krudttønden - et debatmøde, hvor blandt andre den svenske Muhammedtegner Lars Vilks var til stede.

Det fortæller Peter Bak til tv2.dk.

- Vi mødtes derinde til mødet. Vi hilste på hinanden og snakkede om, at det var vigtigt at støtte op om de her ting. Jeg sagde, at jeg ville filme det, og han sagde, at det var godt. Det måtte vi gøre noget mere ved, husker Peter Bak.

- Finn sagde, det var en vigtig sag, og at han også tidligere havde været til et arrangement. Han var blevet grebet af det og ville kigge mere på det, siger Peter Bak.

Kort efter så Peter Bak sin kollega ligge skudt foran Krudttønden. Her så han også en mand tage sin t-shirt af og lægge under hovedet på den dræbte.

- Der gik noget tid, før det gik op for mig, hvad der var sket, siger Peter Bak. Han fortæller, at alle vidner blev samlet af politiet og kørt til politistationen ved Bellahøj, hvor de afgav deres forklaringer og fik tilbudt psykologhjælp.

Skrev om terrorangreb på Facebook

- Det er rystende og skræmmende, at modige mennesker er myrdet af kujonagtige muslimske fascister, skrev Finn Nørgaard på sin Facebookprofil i dagene efter terrorangrebet i Frankrig i januar 2015.

En holdning, der går igen i en lang række artikler og links, som den 55-årige har publiceret på sin Facebook-profil.

Finn Nørgaard har siden 1986 været instruktør. Han blev uddannet på Københavns Universitet, Den danske Filmskole og Den journalistiske Efteruddannelse.

Han har instrueret og produceret film for blandt andre TV 2, DR, Det Danske Filminstitut, Mærsk, SAS og Microsoft.

Blandt andet instruerede han i 2009 ”En anden vej: Historien om fire nydanskere og en koncernchef”, hvor tidligere direktør i Tryg, Stine Bosse, sammen med fire nydanskere forsøgte at fremme fællesskab og mindske konflikt blandt unge med anden etnisk baggrund.

Derudover har han også lavet en dokumentarfilm om familien bag den vietnamesiske restaurant ”LeLe” og en dokumentarfilm om Eik Skaløe og Steppeulvene.