Krimi

Jagter gerningsmand: Tysk politi massivt til stede ved grænsen

Jagten er gået ind på den mand, som lørdag eftermiddag dræbte en civil mand og sårede tre betjente under et attentatforsøg på Østerbro i København.  Således overvåger politiet nu alle grænseovergange i tæt samarbejde med især svensk og tysk politi. Det fortalte statsminister Helle Thorning-Schmidt lørdag aften. 

Her er det et foto fra grænsen mellem Danmark og Tyskland lørdag aften, hvor det tyske bundespolizei tjekker biler ved grænseovergangene ved Rostock og Puttgarden. Det er den tyske journalist Jörg Jacobsen, som har delt et billede af politiet, der tjekker billister ved grænsen. 

Overgangene er ikke lukket, men man er i "eftersøgnings-modus", oplyser talsmand Thomas Mozdzynski fra det tyske forbundspoliti til tv2.dk.

Det samme gør sig gældende i Sverige, hvor også Säpo deltager. 

Øresundsbroen oplyser til TV 2’s reporter Astrid Søndberg, at man har lukket flere bokse ved betalingssystemerne, og der er indsat politi, der kontrollerer de krydsende biler.

Samtidig er al disponibelt mandskab blevet indkaldt fra hele landet til København.

Hvem er Lars Vilks?

Lars Endel Roger Vilks er en svensk kunster, professor og tegner. 

I august 2007 blev hans tegning af Muhammed som hund anledning til protester fra muslimske kredse.

Sidenhen har Lars Vilks levet et beskyttet liv, da han har modtaget en del dødstrusler i den forbindelse.   ​

Lars Vilks-kommitéen:

Lars Vilks Komiteen har til formål at arrangere offentlige møder i København med den svenske tegner og kunstteoretiker Lars Vilks og gæster.

Den har samtidig til formål at støtte op om ytringsfrihed og om retten til at tegne, tænke og tale frit, som der står på kommitéens hjemmeside.

Kilde: Larsvilks.com