Krimi

Truet efter interview: Jeg er flov over at være dansker lige nu

Se 'De udviste vender tilbage' på TV 2 PLAY

Det har været en følelsesladet dag for 21-årige Camilla Pedersen fra Frederiksværk.

- Jeg har været såret, ked af det og vred. En bunke af det hele, siger hun til tv2.dk.

Camilla Pedersen begyndte torsdagen i ’Go’ morgen Danmark’, hvor hun blev interviewet om sin kæreste, der er bosnisk statsborger og er udvist af Danmark for at have begået grov kriminalitet. Du kan se klippet øverst i artiklen.

Efterfølgende har hun og familien modtaget et hav af negative reaktioner på Facebook - og endda direkte trusler på livet, fortæller hun.

- Det er helt okay, at folk har en mening, men ligefrem at skrive ’skyd dem’ og ’henret dem’… Jeg har det ikke godt. Jeg er skuffet og flover mig over danskerne og mit land lige nu. Tænk, at folk er så modbydelige over for hinanden. Det er sørgeligt, at der tilsyneladende ikke er mange gode mennesker tilbage, siger Camilla Pedersen, der er tydeligt rystet over reaktionerne på Facebook.

Kan du forstå, at folk reagerer så voldsomt? - Både-og. Jeg havde ikke regnet med, at folk er så hjertekolde og slet ikke har nogen forståelse for vores situation.

Hun oplyser, at hun har anmeldt dødstruslerne til politiet. Nordsjællands Politi bekræfter over for tv2.dk, at man har modtaget en anmeldelse om trusler ved middagstid torsdag, som nu bliver undersøgt.

Camilla Pedersen medvirker i TV 2-dokumentaren ’De udviste vender tilbage’, som bliver sendt torsdag aften, og her møder seerne også hendes kæreste Mirza Karjasevic, der nu bor i Bosnien og aldrig må sætte fødderne på dansk grund igen på grund af den udvisningsdom, han fik for godt halvandet år siden.

Han har brudt sit indrejseforbud tre gange og er taget til Danmark, selvom han har domstolens ord for, at han ikke må.

Ifølge Camilla Pedersen har han ikke begået ny kriminalitet siden udvisningen, men er udelukkende vendt ulovligt tilbage for at se hende og deres to fælles børn.

- Han vil bare starte forfra og leve i fred og ro med sin familie. Han har ikke til hensigt at begå ny kriminalitet. Han har ændret sig - jeg forsøger ikke at undskylde hans dårlige og forkerte valg, men folk forandrer sig, siger hun.

- Han har lavet noget lort for at sige det lige ud, og det er jeg selvfølgelig hverken okay med eller stolt af. Men det er fortid nu og kan ikke laves om.

Hvordan kan du stole på, at han ikke vil begå ny kriminalitet, når han har været kriminel det meste af sit liv? - Han har haft en turbulent barndom og er blevet svigtet af det danske samfund. Jeg har set fremgangen, og hvor meget han har udviklet sig, siden jeg mødte ham første gang for seks år siden. Han har ændret synspunkt og indset, at kriminalitet ikke fører til noget godt. Han siger, at han prøver at være et godt menneske, men han føler ikke, han får lov til det, fordi han ikke må være i Danmark. Politikerne skal give ham en chance, så vores børn kan få en chance.

Hun fortæller videre, at hun ikke vidste, at Mirza Karjasevic stod til udvisning, da hun blev gravid med deres første barn.

- Jeg vidste bare, at han var på kanten af loven. Men jeg vidste også, at han gerne ville ændre sig og slå sig ned. Desuden bestemmer man jo ikke selv, hvem man forelsker sig i, forklarer hun.

Vil ikke flytte: "Bosnien er ikke et godt sted for vores børn"

Ifølge Camilla Pedersen får hun lige nu mange spørgsmål om, hvorfor hun ikke vælger at rykke teltpælene op og flytte til Bosnien, så familien i det mindste kan være samlet. Men af hensyn til børnene anser hun ikke det som en mulighed.

- Vi har været på ferie dernede, og der er slum, kakerlakker og børn, der tigger på gaden. Det mener jeg ikke er et godt sted for vores børn at vokse op, og det mener Mirza heller ikke. Derudover kan jeg ikke bare lige få et job, fordi jeg jo ikke taler sproget. Så ville jeg ikke have penge til at give børnene mad, og de skal aldrig sulte eller mangle noget, siger hun og tilføjer:

- Jeg er også i gang med en uddannelse herhjemme og vil gerne blive til noget i livet. De samme muligheder, mener jeg ikke, der er i Bosnien.

Har du nogensinde overvejet at droppe Mirza helt og cutte forbindelsen til ham? - Selvfølgelig - når det har været hårdt. Vi har aldrig boet sammen, så jeg har altid været en slags alenemor, men børnene ved jo, hvem deres far er, og jeg ville ikke kunne leve med at have truffet et valg om, at de ikke skulle se ham mere - og få spørgsmål som ’hvorfor kæmpede du ikke, mor?’

- Jeg kæmper og vil gøre alt for mine børn, som jeg lever og ånder for. Havde de ikke været her, var jeg flyttet og havde indfundet mig med slum og kakerlakker i Bosnien.

Du kan blandt andre møde Camilla Pedersen og hendes udviste kæreste Mirza Karjasevic, når 'De udviste vender tilbage' bliver sendt torsdag klokken 21.10 på TV 2. 

Herunder kan du se et klip fra dokumentaren, som allerede nu kan ses i fuld længde på TV 2 PLAY her.