Krimi

Jøder kræver bedre beskyttelse efter angreb i Paris

Begivenhederne i Paris, hvor et jødisk supermarked blev stormet af en bevæbnet yderliggående muslim, som dræbte fire mennesker og tog resten af de handlende som gidsler, skræmmer også danske jøder, skriver Ritzau.

Formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen, kræver derfor øget sikkerhed omkring de jødiske institutioner herhjemme.

- Jøder er bekymrede, men jøderne er også meget opmærksomme på sikkerhedssituationen. Jeg siger ikke, at der ikke er et sikkerhedsberedskab. Der er det sikkerhedsberedskab, der gør, at vi normalt føler os trygge. Men tiden er kommet til at revurdere. Det er vores budskab til justitsministeren og politiet, siger han til TV 2.

Formanden mener, at angrebet i Paris lige så godt kunne være sket i Danmark, og den aktuelle begivenhed bør derfor være en anledning til at kigge procedurerne igennem endnu engang.

Så sent som sidste år fortalte Det Jødiske Samfund om en voldsom stigning i antallet af trusler mod jødiske personer oven på konflikten i Gaza.

Det medførte dog ingen umiddelbar forhøjelse af sikkerheden omkring jødiske institutioner.

Det er ikke lykkedes Berlingske at få en kommentar fra justitsministeren.