Politi om Levakovic: Vi gør vores arbejde

Se 'Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie' på TV 2 PLAY Levakovic-familien har flere hundrede forbrydelser på samvittigheden og er i medierne

Se 'Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie' på TV 2 PLAY

Levakovic-familien har flere hundrede forbrydelser på samvittigheden og er i medierne kendt som en kriminel familieklan, der ikke er integreret i det danske samfund.

Familien stammer oprindeligt fra Kroatien og tæller i dag omkring 45 personer i Danmark. Stort set ingen af dem har prøvet at have et rigtigt arbejde, og mange af dem er kendt af politiet for grov kriminalitet.

Som alle andre
Hos Københavns Politi har man efterhånden et årelangt kendskab til familiens kriminelle løbebane:

- Vi behandler dem fuldstændig som alle mulige andre kriminelle, om det er selvstændige kriminelle, bander eller familier. Vi prøver at løfte bevisbyrden bedst muligt, og så få stillet dem til ansvar, siger Poul Kjeldsen. 

Gør I det godt nok?

- Vi kan jo se, at det lykkes af og til, da der er flere af dem, der sidder og afsoner i øjeblikket. Det synes jeg egentlig er et meget godt billede for, at vi gør det arbejde, vi er sat i verden for, siger Poul Kjeldsen.

Dårlig forbillede
Én af dem, der i øjeblikket sidder i fængsel, er Jura Levakovic, der alene har mere en 200 pletter på straffeattesten og afsoner en dom på fem år for bankrøveri og hjemmerøveri i Nyborg Statsfængsel.

Et forbillede, som Gimi Levakovic siger, at han ikke ønsker børnene skal leve op til.

- Det er jeg bange for. Det skal stoppes. Og hvordan stopper man det? Jamen, jeg vil hjælpe mine børn, siger Gimi Levakovic blandt andet i dokumentaren "Sigøjnerbossen og hans berygtede familie", som TV 2 bringer første afsnit af i aften.

Datter: Jeg vil have en uddannelse
Mens tre medlemmer af familien sidder i fængsel og desuden er idømt til udvisning til Kroatien, når de har afsonet deres domme, så er Gimi Levakovic bekymret for fremtiden for sin yngste datter - 14-årige Victoria - der gerne vil færdiggøre sin skolegang

Hos Københavns Politi, der efterhånden har et nært bekendtskab med familien, noterer Poul Kjeldsen, at familiens overhoved tilsyneladende selv ønsker at bryde den kriminelle løbebane.

- Vi vil hellere have, at det præventivt forhindres end at vi skal ud og efterforske kriminaliteten, Hvis Levakovic synes, han vil medvirke til det, så er det selvfølgelig meget positivt, siger Poul Kjeldsen fra Københavns Politi efter at have set udsendelsen.

Du kan se et uddrag af interviewet med Jura Levakovic øverst i artiklen, mens du herunder kan se et klip fra ’Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie’, der bliver sendt torsdag klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Sådan blev programmerne til

  • TV 2 har gennem halvandet år haft kontakt til familien Levakovic fra København, der for første gang har sagt ja til at lade sig følge af et tv-hold
  • Familiemedlemmerne har ønsket at svare på TV 2s spørgsmål, fordi de synes, det billede, der er tegnet af dem i medierne, er for unuanceret
  • Optagelserne til programmerne begyndte i december 2013
  • Familien Levakovic er blevet behandlet på samme måde som andre medvirkende i TV 2s programmer og har ikke bestemt noget i forhold til indhold, ligesom familien heller ikke har haft indflydelse på, hvordan programmerne er blevet redigeret
  • 'Sigøjnerbossen - og hans berygtede familie' bliver sendt henholdsvis torsdag 8. og torsdag 15. januar på TV 2 og TV 2 PLAY