Krimi

Tre dræbt og to kvæstet i fyrværkeri-ulykker i Nordjylland

Tre personer er blevet dræbt, mens to andre er blevet alvorligt kvæstet efter to fyrværkeri-ulykker i Nordjylland, oplyser Nordjyllands Politi.

Vagtchef Heine Hansen bekræfter dødsfaldene over for TV 2, men har omkring en time efter midnat endnu ikke fuldt overblik over sagernes omfang.

- Der har med kort tids mellemrum været to ulykker med dødeligt udfald i forbindelse med affyring af fyrværkeri. Tre personer er døde, og to er kommet til skade, skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet oplyser, at der i begge tilfælde er blevet affyret krysantemumbomber.

De to tilskadekomne er nu undervejs til Rigshospitalet med helikopter. Der er oprettet kriseberedskab på Hobro Sygehus hvor der er læge, psykolog og politi på stedet, oplyser Nordjyllands Politi.

Begge ulykker skete i Mariager Fjord Kommune. Ifølge TV 2's oplysninger er der tale om to uafhængige ulykker i henholdsvis Assens og Skjellerup.

Politiet er på stedet, og der arbejdes med at klarlægge årsagen til ulykkerne. Ved den ene af ulykkerne er der rekvireret bomberyddere til stedet.

- Af sikkerhedsmæssige årsager er EOD (Forsvarets Ammunitionsrydningstjeneste, red.) rekvireret til sikring af området inden en egentlig gerningsstedsundersøgelse kan foretages, lyder det fra vagtchef Heine Hansen.

Begge ulykker skete ifølge politiet på åben mark.

Nordjyllands Politi arbejder nu på at finde frem til spor, der kan føre til personen bag de ulovlige krysantemumbomber, fortæller vagtchef Henrik Bech.