Travl nytårsnat for Falck: Rykkede ud til 137 brande

16x9
Falck har haft travlt i nattens løb(arkivfoto fra 2013) Foto: Scanpix

Brandfolkene hos Falck har som sædvanlig haft en travl start på året, men antallet af udrykninger var i år mindre end nytårsnat sidste år. I løbet

Brandfolkene hos Falck har som sædvanlig haft en travl start på året, men antallet af udrykninger var i år mindre end nytårsnat sidste år.

I løbet af natten er Falck blevet kaldt ud til 137 brande. Sidste år var slukningsbilerne i aktion 155 gange, fremgår det af en pressemeddelelse fra Falck tidlig torsdag morgen.

- Landets brandvæsener har traditionen tro haft en hektisk start på det nye år, men antallet af brande er lavere end sidste år. Der er hovedsageligt tale om småbrande i containere, skraldespande og lignende, siger pressemedarbejder i Falck Jeppe Ilkjær.

Der var mest at bestille for brandfolkene vest for Storebælt. I Nordjylland rykkede Falck ud til 16 brande, i Midtjylland til 33 brande og i Syddanmark til 31 brande, mens antallet af udrykninger var 31 i hovedstadsområdet og 26 på Sjælland.

Nytårsaften 2010/2011 rykkede Falck ud til 153 brande på landsplan, og siden har antallet været nogenlunde stabilt. Undtagelsen er nytårsnatten for tre år siden: Her var der bare 113 udrykninger.

Opgørelsen dækker timerne fra midnat til klokken 05.

Københavns Brandvæsen siger til Ritzau, at natten har været lidt mere stille end sidste år.

- Vi har haft 66 udkald i København og på Frederiksberg, men det dækker også over brandalarmer, der er blevet aktiveret, siger vagtchefen tidligt torsdag morgen til Ritzau.

Der er ingen meldinger om alvorlige personskader i forbindelse med brandene i hovedstadsområdet.

Hos politiet i København beskrives nattens forløb som "tåleligt".

- Vi har naturligvis haft rigtig travlt. Blandt andet har der været mange mindre slagsmål, og der er fortsat mange mennesker og godt med liv i gaderne, lyder status fra vagtchef Henrik Brix fra Københavns Politi klokken 05.30.