Krimi

Politi: Skyderier i København er formentlig internt opgør

Se flere billeder og video hos LocalEyes

Det er interne stridigheder i banden Brothas, som står bag en byge af skud, der søndag aften blev affyret mod en bil i Valby.

Det vurderer politikommissær Steffen Thaaning Steffensen fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

- Vi er overbevist om, at det er noget internt, der ligger bag. Det er ikke, fordi der er udbrudt bandekrig, siger Steffensen til Ritzau.

Skyderiet er det tredje af slagsen i løbet af december, som efter politiets vurdering udspringer af de interne stridigheder i Brothas.

Søndagens skyderi foregik på Valby Langgade ved Langgade Station. Her befandt fem unge mænd sig i en bil, som holdt for rødt lys, da en ukendt gerningsmand fra en anden bil affyrede seks skud mod bilen med de fem.

Ingen af de fem i bilen blev ramt ved skyderiet. Heller ikke bilen, som de befandt sig i, blev ramt.

Ved en skudepisode 10. december jagtede to biler hinanden på Amagerbrogade ved krydset ved Oxford Allé og via villaveje frem til Greisvej nær Kastrupvej.

Her blev der affyret skud, og vidner har fortalt til politiet, at der blev skudt fra begge biler. Politiet fandt adskillige patronhylstre i området ved Greisvej.

15. december var der en skudveksling ved Københavns Stormoské på Rovsingsgade. Fra en menneskemængde, som stod foran moskéen, blev der affyret flere skud mod en sort VW Touran.

Formentlig blev der skudt tilbage fra bilen, da både en rude i moskéen og en parkeret bil bil også blev ramt af skud. En 29-årig mand er sigtet i den forbindelse.

Politiet mener, at samtlige skudopgør udspringer af en intern konflikt hos Brothas. Og man ser på det med alvorlige øjne, fordi opgøret udspiller sig med skyderi på åben gade, oplyser Steffen Thaaning Steffensen.

- Man kunne jo godt ønske, at de kunne løse deres uenigheder på en anden måde end ved at skyde i de københavnske gader, siger han.

Foreløbig er ingen personer blevet såret i forbindelse med skyderierne.