Krimi

Historisk fangeflugt: Her smadrer gummiged muren til Vridsløselille

Historien gik verden rundt, da en gul gummiged uden nummerplader i 1995 smadrede hjørnet af muren til fængslet i Vridsløselille.

Under en sky af støv flygtede 12 fanger i det, der stadig er danmarkshistoriens mest omtalte fangeflugt - og billeder fra flugten viser, hvordan en flok af fængselsbetjente i skjorteærmer efterfølgende satte efter de undvegne fanger.

Blandt de 12 fanger var også Brian Bo Larsen - der natten til lørdag endnu engang stak af fra et dansk fængsel.

- Den største frihed, du kan få, det er, hvis din frihed er taget, og du så selv tager den igen, sagde Brian Bo Larsen i 2010 under et interview med Krimi 5, mens han så på billederne fra fangeflugten.

I alt er nu 40-årige Brian Bo Larsen undveget mere end 20 gange fra danske fængsler og arresthuse - senest skete det ved, at han savede en tremme over i sin celle, kravlede ud og op på et tag, hvorfra han med en hjemmelavet rebstige firede sig 15 meter ned mod friheden.

Næsten 15 meter, for undervejs knækkede rebstigen - dog tæt nok på jorden til, at overvågningsbilleder ifølge fængselsinspektør Kim Andersen viser, at han kunne rejse sig op og gå fra stedet - ud i friheden.

- Det har været en flugt med stor risiko, siger Kim Andersen om den seneste flugt.

Og selvom Brian Bo Larsen gentagne gange har klaret at stikke af fra fængslet - har han det også med at blive fanget igen. Også i 1995, hvor han fik 5-6 dage på fri fod, inden han blev anholdt hos en veninde i København, hvor han gemte sig.

Langt de fleste af de andre fanger fik også kun et par uger i friheden, inden de igen var bag tremmer. Kun en enkelt nåede til udlandet, hvor også han blev anholdt.

Denne gang afsonede Brian Bo Larsen en dom på syv års fængsel for blandt andet røveri, og Københavns Vestegns Politi opfordrer til, at man retter henvendelse til politiet, hvis man ser flugtfangen.

Brian Bo Larsen er 40 år, 180-185 centimeter høj, almindelig af bygning, har brune øjne og er kronraget. Ved flugten havde han fuldskæg. Ifølge politiet har han desuden en indianerfjer tatoveret på højre overarm.

- Ser man ham, skal man ikke selv gribe ind men straks kontakte nærmeste politi, siger vagtchef Kim Svenningsen.

Københavns Vestegns Politi kan kontaktes døgnet rundt på telefon 4386 1448 - eller telefon 114.