Krimi

Københavns Politi i Twitter-brøler: "Zigøjnere begår tricktyveri"

- En beboer på Frederiksberg fik uønskede zigøjnere på besøg. 2 zigøjnere måtte tage flugten da de fik "stokkeprygl".

Sådan skrev Københavns Politi fredag eftermiddag på Twitter efter et tricktyveri på Frederiksberg. Men formuleringen "sigøjner" skulle de nok aldrig have brugt.

Betegnelsen "sigøjner" opfattes nemlig af mange som nedladende over for den befolkningsgruppe, som normalt kaldes for romaer.

Opslaget fik hurtigt en del utilfredse brugere til at kommentere tweetet:

- @KøbenhavnsPoliti sigøjnere er et racistisk skældsord. Tag jer lige sammen, skriver Andreas Rasmussen.

Og lidt senere blandede også Enhedslistens retsordfører Pernille Skipper sig:

@KobenhavnPoliti undskyld, men er "zigøjnere" politiets officielle betegnelse for at bestemt folkeslag, eller hvad dækker det over?

Over for tv2.dk uddyber Pernille Skipper sin kritik:

- Sigøjner er et ord, der bliver brugt nedsættende om romaer normalt, og det er selvfølgelig opsigtsvækkende, når en officiel myndigheds Twitter-profil vælger at bruge sådan et ord, siger Pernille Skipper og fortsætter:

- Romaer er jo en befolkningsgruppe, som ofte er udsat for diskrimination, og når man så vælger at bruge sådan et ord om en befolkningsgruppe på den måde, så bidrager man bestemt ikke til, at det stopper på sigt.

Københavns Politi: Det er en fejl

Hos Københavns Politi fortæller vagtchef Carsten Reenberg fredag aften til tv2.dk, at formuleringen "zigøjner" er en fejl.

- Det er forkert, at det ord er blevet brugt, og det bliver rettet med det samme, siger Carsten Reenberg, da tv2.dk gør ham opmærksom på tweetet.

Men hvordan kan sådan noget ske?

- Det er en kommunikationsbrist, mere er der ikke at sige til det, siger Carsten Reenberg.

Og den melding er Pernille Skipper glad for.

- Jeg synes, det lyder rigtig godt, at de kan erkende en fejl og rette op på det. Og så håber jeg da lige, de tager en samtale hen over kaffen eller vandkøleren om, hvorfor det er, man ikke bruger sådan nogle ord, siger hun.

Københavns Politi har fredag klokken 20.30 rettet sit tweet: