Krimi

Politiet: Tal ikke med udenlandske telefon-svindlere

"Lad være med at tage telefonen, hvis du bliver ringet op fra en udenlandsk telefon med områdenummeret +39."

"Og lad først og fremmest være med at give den engelsktalende person i røret nogle af dine personlige oplysninger."

Sådan lyder rådet i dag fra Syd- og Sønderjyllands Politi, deri øjeblikket modtager mange henvendelser fra borgere, der får disse mystiske opkald fra udlandet, tilsyneladende fra Italien, der har det internationale områdenummer +39.

- Personerne, der ringer fra opkaldsnumrene taler engelsk, og det er vores fornemmelse, at de forsøger at franarre personlige oplysninger, så de kan få adgang til folks penge.

- En del bliver også ringet op af personer, der udgiver sig for at være fra Microsoft. Her bliver der også talt engelsk og spurgt ind til, om man har en computer. De oplyser samtidigt, at de kan se, at der har været nogle problemer med computeren, som de gerne vil ordne. Ringes der fra en engelsktalende person, der udgiver sig for at være fra Microsoft skal man bare lægge røret på, fortæller Syd og Sønderjyllands Politi.

Politiets advarsel på Twitter har allerede fået flere danskere til at melde tilbage, at de er blandt dem, der er blevet ringet op.

"De har sgu også haft ringet til mig, de sagde de ringede fra Italien, kom sgu til at smide på ;-)", skriver eksempelvis Morten Bro Killemose på politiets Twitterside.