Krimi

Said Mansour skal ikke udvises af Danmark

Said Mansour, Boghandleren fra Brønshøj, der nu hedder Sam Mansour, skal fire år i fængsel.

Men efter endt straf kan han blive i Danmark - idet han ikke bliver frataget sit danske statsborgerskab.

Sådan lyder dommen fra Retten på Frederiksberg, hvor et enigt nævningeting bestående af tre dommere og seks nævninge tidligere torsdag kendte Said Mansour skyldig i at tilskynde til terrorhandlinger.

- De fire års fængsel er en ganske streng straf, lyder det fra senioranklager Jakob Buch-Jepsen, der dog var skuffet over dommen, fordi Mansours statsborgerskab ikke blev taget fra ham.

- Det skal jeg ikke skjule, at jeg er skuffet over. Men jeg har noteret mig, at der var uenighed i nævningetinget.

Forsvarer Thorkild Høyer mente modsat anklageren, at dommen var hård.

- Man har hæftet sig ved, at han har været dømt før, og det betød altså en skærpelse. 

Thorkild Høyer sagde i sin procedure, at han godt forstod, at mange ønskede Mansour 'hen, hvor peberet gror' - men trods det argumenterede forsvareren for, at diskussionen skal foregå i det åbne rum - og ikke ved at udvise Mansour fra Danmark.

Said Mansour fik selv muligheden for en sidste kommentar, inden straffen blev udmålt - og her forklarede han, at han ikke ønsker at skade Danmark:

- Jeg har været i Danmark i 32 år. Jeg er ikke til fare for det danske samfund. Jeg har ikke gjort en eneste dansker skade, sagde Said Mansour kort efter, at senioranklager Jakob Buch-Jepsen i sin procedure havde argumenteret for, at Mansour ikke bare skulle idømmes fem et halvt års fængsel - men også udvises:

- Han bidrager med ingenting i dette land, med nul og nix. Han vil passe langt bedre ind ved at leve i en islamisk stat. Derfor skal han udvises, mener Jakob Buch-Jepsen, der argumenterer for, at Mansour ifølge anklagemyndigheden bør udvises af Danmark for bestandig, når han har afsonet en eventuel fængselsstraf, sagde Jakob Buch-Jepsen.