Krimi

Erik fik tæv på fyldt perron: Ingen ville hjælpe mig

 Lægen Erik Hohwü har prøvet at gøre det, som mange ikke tør: At blande sig, hvis andre er ved at blive overfaldet.

Og han har betalt prisen for det.

For han endte selv med at blive ofret. Og så var der ingen, der hjalp ham.

Hans historie begyndte en helt almindelig fredag formiddag på en perron på Nørreport Station. Erik Hohwü er læge og var på vej hjem fra en nattevagt, da han observerede en situation, som han syntes så usædvanlig ud.

Nede for enden af perronen blev tre teenagepiger tilsyneladende chikaneret af fem lidt ældre drenge. Der var syv andre personer på perronen, men den 48-årige Erik Hohwü var den eneste, der reagerede. Med et simpelt spørgsmål til pigerne ”Kan jeg hjælpe med noget?”.

Folk steg på tog og forsvandt

Det var nok til at alle fem unge mænd for på ham med slag og spark, så han til sidst lå hjælpeløs på jorden med det ene knæ sparket i stykker.

- Jeg råbte om hjælp og råbte til de omkringstående, at de skulle ringe efter politiet. Men ingen gjorde noget. Mens jeg blev overfaldet, kom der et S-tog ind til perronen, og da overfaldet var forbi, var der kun tre af de syv andre mennesker på perronen tilbage. Det vil sige, at fire af dem bare var steget på toget og kørt deres vej. Det blev jeg enormt vred og skuffet over, fortæller Erik Hohwü til TV2.

Før de fem overfaldsmænd stak af, tog de Hohwüs sygesikringskort og sagde til ham, at ”vi ved jo godt, hvem du er”.

Derfor turde han ikke ringe til politiet, og han holdt hele historien for sig selv. Først 14 dage efter overfaldet fik hans niece som den første hele historien. Det fik hende til at skrive et harmdirrende debatindlæg i Berlingske Tidende med titlen ”Hvor er jeg bare vred på DIG”, hvor hun skældte ud på de tilskuere, der ikke vovede at blande sig.

Debatindlægget fik et langt liv på de sociale medier, men uden Erik Hohwü selv stod frem med navn og ansigt.

Det andet overfald

Til gengæld fik opmærksomheden nye konsekvenser for ham. Via sygesikringskortet fandt overfaldsmændene for en månedstid siden frem til ham.

- Det bankede på min hoveddør inde i opgangen, og så troede jeg det var naboen eller sådan noget. Men så snart jeg åbnede døren, fik jeg en knytnæve i ansigtet og væltede baglæns ind i min entre, hvor de sparkede mig mange gange i skridtet. De viste mig min nieces artikel og sagde ”Nu skal vi ikke høre mere fra dig”, fotæller Erik Hohwü.

Han har stadig ikke kontaktet politiet. Men til gengæld trodser han nu truslerne og står offentligt frem:

- Nu er det nok. Jeg er ligeglad nu, siger han:

- Den vigtigste pointe her er ikke, at der er utilpassede unge, der kan finde på at gøre vanvittige ting. Det er, at vi andre bliver nødt til at blande os, siger han - men med den triste tilføjelse:

- Jeg er ikke sikker på, at jeg ville gøre det igen. Det koster for meget.