Pas på: Her er tricktyvens nye grove metode

Se Station 2 Efterlyst klokken 20:50 på TV 2 PLAY

I Station 2 Efterlyst i aften sætters der fokus på tricktyve og deres nyeste udspekulerede trick. Det oplevede Solveig Andersen da hun mandag d. 10. november havde været inde og handle ved Ølby Center i Køge. Da hun kommer ud til sin bil, opdager hun et helt fladt fordæk

- Så står der faktisk en mand lige foran min bil og siger – ”jeg hjælpe, jeg hælpe” på gebrokkent engelsk. Og der tænkte jeg bare, det var da dejligt, for jeg skal bruge bilen i morgen og kan ikke selv klare det, forklare Solveig Andersen

Den venlige mand roder bilen igennem efter lappegrej, og finder til sidst noget. Her beder han Solveig sætte sig ved forhjulet med lappegrejet og holde på det i mindst 5 minutter. I mens stjæler en medgerningsmand hendes dankort, ud af hendes pung og taske, der stod i bilen

- Jeg tænkte ikke et øjeblik over, at han ville snyde mig, han var så flink og hjælpsom. Jeg tilbød ovenikøbet at betale ham for hjælpen, men det ville han ikke tage imod. Men nu føler jeg mig virkelig snydt og dum, siger Solveig Andersen til Station 2 Efterlyst

På overvågningsbillederne fra Føtex hvor Solveig Andersen havde handlet kort forinden, kan man se hvordan den ene af tricktyvene følger efter hende:

- Man kan se den ene gerningsmand stå bag hende, da hun betaler ved kassen, og det er sandsynligvis her han aflurer hendes pinkode. Samme mand hæver senere på hendes kort, og der er billeder af ham fra blandt andet en tankstation hvor han køber en masse cigaretter på kvindens kort, fortæller Freddy Melander fra Midt og Vestsjællands Politi

Dækket blev aldrig lappet og Solveig Andersen måtte selv ringe efter Falck og betale for nyt dæk. Hun fik i alt hævet 46.000 kroner på sit kort inden det blev spærret. Og politiet ser sagen som en eskalering i tricktyvenes svindlerier

- Det er simpelthen så koldt og kynisk overfor ofrene. Oftest er det jo også de svage og ældre det går ud, og det er simpelthen så groft at udnytte folk er hjælpeløse med et ødelagt dæk, og ligefrem udøve hærværk mod dem de stjæler fra, siger Freddy Melander fra Midt og Vestsjællands Politi

Gerningsmændene hæver penge på Solveig Andersens kort i banker og køber også ind i både supermarkeder, skoforretninger og andre butikker

- Jeg synes simpelthen, det er så groft, at de har hygget sig for mine penge, og jeg håber andre vil blive advaret om det her, ved at jeg fortæller min historie.

Ifølge Politiets Nationale Efterforskningscenter NEC er der de seneste tre måneder registreret 7 tilsvarende sager, 6 af dem fandt sted på Sjælland. Se mere i Station 2 Efterlyst kl 20.50

Se gerningsmændene som politiet søger i klippet herover

Se Station 2 Efterlyst klokken 20:50 på TV 2 PLAY