Krimi

Internet-aktivist efter dom: Danmark er en bananrepublik

De to personer, der har været tiltalt for at hacke CSC, der opbevarer og behandler data for den danske stat er i dag blevet fundet skyldige.

Den danske 21-årige er fundet skyldig i medvirken til hacking mod CSC, mens svenske Gottfrid Svartholm Warg er fundet skyldig i hacking i hele perioden og hærværk.

Den dom er dog helt grotesk ifølge internet-aktivist Peter Kofod. Han mener, at retten med dagens dommer har sat al retssikkerhed til side.

- Det der er sket i dag i retten på Frederiksberg det er et frontalt angreb på retsstaten, der er blevet dømt for en meget alvorlig forbrydelse uden, at der er fremlagt skyggen af bevis imod dem.

- Hvad er det for nogle beviser du savner?

- Jeg savner at se beviser, der kan binde dem personligt fast til sagen og ikke bare den ene tiltaltes computer. Det her er ren bananrepublik.

- I dag sagde dommeren i retssagen, at den svenske tiltalte ikke kunne bevise sin uskyld. Det er jo fuldstændig vanvittigt. Man skal ikke bevise sin uskyld i en retssag. I en retsstat, der er det anklagens opgave at bevise ens skyld uden en hver rimelig tvivl ellers kan man ikke dømmes.

- Betvivler du retfærdigheden i denne her sag?

- Ja, fuldstændig. Måske er det fordi, at sagen er meget teknisk kompliceret, så det er svært at forstå for de fleste mennesker og derudover har man fået tegnet et billede af de her to tiltalte, som nogle dumme svin. Men det er jo fuldstændig ligegyldigt om de er dumme svin og at sagen er teknisk af natur. De to tiltalte kunne være pædofile, kommunister eller nazister – det er fuldstændig ligegyldigt i en fair retssag, men det har de bare ikke fået, i det her tilfælde.

I videoen i toppen af artiklen kan du høre hele interviewet med Peter Kofod, hvor han blandt andet peger på, at det burde have været CSC, der havde været på anklagebænken.

Herunder kan du sige domsafsigelsen: